Venäläiset cebureki-piiraat

cheburek piiraat(20 kpl)
Ainekset:
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
450 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
300 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 rkl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 1 valkosipulin kynsi pilkottuna)
½ tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua persiljaa

Sekoita muna jogurtin joukkoon ja suola sekä leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään odottamaan.

Paista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä, mausta ja tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä.

Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päälle. Ota siitä muotilla pyörylöitä. Laita täytettä pyörylöiden keskelle ja sivele reunat vedellä. Käännä taikina kaksinkerroin ja nipistä piiraat kiinni jauhotetuin sormin.

Sivele pasteijat Valkosipuliöljyllä tai maustamattomalla öljyllä ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It