header

Juustoinen parsa- ja kukkakaalipaistos

reseptit paaruoat gratiiniAinekset:
4 dl kukkakaalia paloina 
4 dl parsakaalia paloina
2 dl punaista paprikaa suikaleina
1 dl vettä
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa

Juustokuorrutus:
4 dl juustoraastetta 
3 munaa
1 tl paprikajauhetta

Pane kaalipalat kasariin. Kaada vesi ja valele öljy kasvisten päälle. Höyrytä kaalia kannen alla 5–10 minuuttia kaalin tuoreuden mukaan.

Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Vispaa munat kunnolla rikki ja sekoita raasteeseen. Nosta kaalit uunivuokaan, levitä paprikasuikaleet kaalien päälle ja pinnalle juusto-munamassa. Kuorruta paistos 220 asteessa kaunispintaiseksi.

Tämä kasvisruoka on myös kylmänä hyvää.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It