Hieman parempi lounas eväsrasiassa

eväskulhoTyöpaikaltani ei pääse poistumaan kesken päivän lounaalle, eikä aina ole edes aikaa lämmittää ruokaa mikrossa tai syödä lämmintä ruokaa. Haluan kuitenkin hyvän ja monipuolisen, terveellisen lounaan.

Olen alkanut koota kylmänä syötävät eväät lokerolliseen tai kannelliseen eväsrasiaan.

Hyvään lounaaseen kuuluu kuituja ja vitamiineja juuresten, vihannesten ja hedelmien muodossa, proteiinia juustosta tai keitetystä kananmunasta sekä hyvää rasvaa, jota saa esimerkiksi manteleista tai pähkinöistä sekä itsetehdystä hummuksesta tai yrttiöljystä.

Vihannekset ja juurekset paloittelen valmiiksi, ja niitä voi dipata hummukseen. Hummusta tai yrttiöljyä teen sunnuntaisin kerralla viikon annoksen, ja otan sitä mukaan töihin pienessä, kannellisessa rasiassa. Tällä tavoin kootut eväät sopivat myös niille, jotka haluavat vähentää hiilihydraattien määrää aterioilla. Ja mikä parasta, eväsrasian voi koota oman maun mukaan – alla on vain yksi ehdotus.

Eväät koottuna kannelliseen eväsrasiaan
1 iso porkkana tikuiksi leikattuna
1 dl viinirypäleitä
1 dl kirsikkatomaatteja
1 dl emmental-juustoa kuutioiksi leikattuna
½ dl kuorimattomia manteleita
½ dl oliiveja
pieni rasiallinen hummusta tai yrttiöljyä

Hummus
2 tölkkiä säilöttyjä kikherneitä
¾ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja 2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja veitsellä pilkottuna)
1 sitruunan mehu
(2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa)
1 tl hienoa merisuolaa
1/3 tl savupaprikajauhetta

Valuta kikherneet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku. Säilytä hummus kylmässä kannella tai kelmulla peitettynä.

Yrttiöljy
3/4 dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja veitsellä pilkottuna)
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku.

Pin It