Ainekset:
4-8 Rosamunda -perunoita (riippuen koosta)
Alumiinifoliota
Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli pilkottuna
Virgino valkosipuliöljy paistamiseen
1/2 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokumina (jeera)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Aiolikastike:
2 kpl kananmunankeltuaista
½ tl suolaa
2 ½ dl Virgino valkosipuliöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl dijonsinappia
1/3 paprikaa pieneksi pilkottuna
Ota aioliainekset huoneen lämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
Pese ja kääri perunat folioon ja kypsennä niitä uunissa ensin 220 asteessa 20 min ja sitten 180 asteessa n. 40 min.
Paista jauheliha ja sipulit öljyssä. Lisää mausteet.
Valmista aiolikastike: sekoita keltuaiset ja suola kulhossa. Lisää öljyä ohuena nauhana samalla vatkaten sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Kastike on valmis, kun se on sakeutunut ja tasainen. Lisää muut ainekset ja sekoita.
Tarjoile uuniperunat jauhelihan ja aiolin kanssa. Lisää halutessasi tuoretta korianteria.