Uuniperunat jauheliha-savupaprika-aiolitäytteellä

uuniperunattAinekset: 
4-8 Rosamunda -perunoita (riippuen koosta) 
Alumiinifoliota 

Jauhelihatäyte: 
400 g jauhelihaa 
1 pieni sipuli pilkottuna 
Virgino valkosipuliöljy paistamiseen 
1/2 tl cayennepippuria 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl juustokumina (jeera) 
mustapippuria myllystä 
suolaa maun mukaan 

Aiolikastike:
2 kpl kananmunankeltuaista
½ tl suolaa
2 ½ dl Virgino valkosipuliöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl dijonsinappia
1/3 paprikaa pieneksi pilkottuna

Ota aioliainekset huoneen lämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

Pese ja kääri perunat folioon ja kypsennä niitä uunissa ensin 220 asteessa 20 min ja sitten 180 asteessa n. 40 min.

Paista jauheliha ja sipulit öljyssä. Lisää mausteet.

Valmista aiolikastike: sekoita keltuaiset ja suola kulhossa. Lisää öljyä ohuena nauhana samalla vatkaten sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Kastike on valmis, kun se on sakeutunut ja tasainen. Lisää muut ainekset ja sekoita.

Tarjoile uuniperunat jauhelihan ja aiolin kanssa. Lisää halutessasi tuoretta korianteria.

Pin It