header

Vaihda huonot rasvat hyviin helposti – useita vaikutuksia: tekee hyvää verisuonten ja ihon kunnolle

kategoriassa Ajankohtaista

Moni välttelee rasvaa, ja se on virhe. Ratkaisevaa on se, millaista rasvaa syöt. Elimistö tarvitsee rasvaa, mutta rasvan laadulla on terveydelle suuri merkitys. Pitkään jatkunut vähärasvaisuuden ja vähäkalorisuuden korostaminen on saanut monet välttelemään myös elimistön toiminnoille tarpeellista pehmeää rasvaa. Se on huono asia. Aiheesta kirjoittaa IS Terveys.

Surimisalaatti on kivan kevyt ja sopii vaikka rapujuhliin

kategoriassa Blogi

Surimi on Virossa suosittua, se on kevyt ja hyvänmakuinen välipala. Surimi on valmistettu kalasta ja aromiltaan se muistuttaa äyriäistä. Sitä on saatavilla suomalaisistakin kaupoista muun muassa paloina ja tankoina. Värikäs surimisalaatti on kevyt lounas, ja koska surimi on käyttövalmista ja hinnaltaan edullista, salaatti on hyvä lisuke esimerkiksi syksyn rapujuhliin.

Kuka keitetyn paistaa, se makian maistaa – grillatut ribsit

kategoriassa Blogi

Otsikon sanonta on peräisin vanhan ajan suomalaisilta, mutta pätee edelleen. Esimerkiksi ruotsalaiset ensin keittävät ja sitten paistavat joulukinkun, ja siitä tulee herkullista! Ribsejä eli luullista porsaankylkeä grillatessa kannattaa ottaa tämä konsti käyttöön, vaikka se vaatikin hieman vaivaa ja esivalmisteluja. Lopputulos on mehevä, maukas ja herkullinen.

Herkkutatit taipuvat moneen herkulliseen ruokaan

kategoriassa Blogi

Kuivan kesän jälkeen saatiin onneksi sateita ja olemme kumppanini kanssa löytäneet muun muassa runsaasti herkkutatteja Marttilan metsistä. Herkkutatti on nimensä mukaisesti herkullinen, mutta ruokaa laittaessa se pitää käsitellä oikein. Nämä sienet kannattaa paistaa melko isoina paloina, nopeasti kovalla lämmöllä ja runsaassa rasvassa. Pinnat siis poltetaan kiinni, samaan tapaan kuin lihan…

Ilmastonmuutosta voi hillitä terveellisellä, kasvisvoittoisella ruokavaliolla

kategoriassa Ajankohtaista

Ilmastoystävällinen ja terveyttä edistävä ruokavalio on täysipainoinen, kasvisvoittoinen ja sesonginmukainen: kokojyväviljoja, juureksia, kaalia, sipuleita ja muita avomaakasviksia, perunaa, palkokasveja, siemeniä, pähkinöitä ja kasviöljyjä. Ruuan ja ruuantuotannon ilmastovaikutuksista on ilmestynyt ensimmäinen tutkijoiden kirjoittama suomenkielinen artikkeli. Kokonaisvaltaista ja tutkimuspohjaista tietoa ilmastoystävällisestä ruokavaliosta löytyy sivuilta Ilmasto-opas.fi

Grillatut possu-ananasvartaat itämaisella säväyksellä

kategoriassa Blogi

Grillit kuumenevat kesälomien aikaan joka puolella Suomea. Erään ystäväni mukaan grillaaminen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa! Mene ja tiedä, mutta meilläkin viikonlopun ruoat valmistuvat usein grillissä. Perheessäni olemme sekaruoan syöjiä, mutta koitamme syödä kasviksia mahdollisimman paljon – se kun on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin. Grilliruoan kanssa voi…

Hollantilainen pannukakku saa seurakseen sitruunatahnaa ja mustikoita

kategoriassa Blogi

Hollantilainen pannukakku eli ”dutch baby” on todella mehevää ja herkullista. Olen tehnyt mustikkapiirakkaa kaikenlaisilla resepteillä, mutta tällä kertaa päätin tarjota mustikoita hollantilaisen pannukakun ja lemon curdin eli sitruunatahnan kera. Pannukakku valmistuu helposti ja nopeasti, koska taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Se on parhaimmillaan heti uunista tultua, mutta pannukakkua voi tarjota…