header

Hauska alkupala kootaan kokonaisesta päärynästä

kategoriassa Blogi

Nykyään ideat kivannäköisiin ruoka-annoksiin tulee usein bongattua Instagramista. Huomasin siellä amerikkalaisella tilillä tyylikkään ja hauskan alkupalaidean, jossa oli käytetty päärynää, ja halusin kokeilla itsekin. Päärynän makuun sopii erinomaisesti sinihomejuusto, hunaja ja pähkinät. Yllätä ystäväsi seuraavissa illanistujaisissa persoonallisella päärynäalkupalalla!

Säilykekana on kätevä kotivara, joka taipuu pastaan ja piirakkaan

kategoriassa Blogi

Oletko jo kokeillut laittaa ruokaa säilötystä kanafileestä? Se on hyvin säilyvää, joten sitä voi pitää kotona varalla. Mehevä säilykekana sopii hyvin muun muassa erilaisiin pastoihin ja piiraisiin. Kypsästä kanasta ruoat valmistuvat helposti ja nopeasti. Kokeilin säilöttyä kanaa mausteiseen välimerelliseen piirakkaan, ja ystäväni tykästyivät kovasti.

Kauraletuille sopivat makeat ja suolaiset täytteet

kategoriassa Blogi

Kauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja marjojen kera. Jos haluat edullisempia lettuja eikä kotona ole kaurajauhoja, voit tehdä letut pikakaurahiutaleista ja vehnäjauhoista. Kauraletuista saa myös juhlavamman alkuruoan tai brunssien tarjottavan, kun niiden kanssa on esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista tehty kastike, kasviksia ja…

Pannarimurot ovat näpertelijän unelma

kategoriassa Blogi

Pitihän minunkin kokeilla trendikkäitä pannarimuroja. En yleensä innostu liian pikkutarkasta näpertelystä ruuanlaitossa, mutta näiden tekeminen oli hauskaa ja lopputulos kiva ja herkullinen. Pannarimuroja varten tehdään pieni, tavallista paksumpi lettutaikina. Pursotinpussin tai pienen muovipussin avulla pursotetaan kuumalle pannulle kolikon kokoisia pikkulettuja. Ne käännetään ohuella lastalla tai pinseteillä ja tarjotaan murojen tapaan…

Lohta, parsaa ja varhaisperunaa – koko ateria samassa vuoassa

kategoriassa Blogi

Kokeilin valmistaa kesäisen aterian kerralla yhdessä isossa uunivuoassa ja olihan se todella helppoa ja kätevää. Tätä kikkaa käytän toistekin! Perunat vaativat hieman pidemmän kypsymisajan uunissa, joten ne laitetaan ensin vuokaan lohkoina pariksikymmeneksi minuutiksi ja sen jälkeen loput aterian ainekset. Parsasta tulee mielestäni uunissa paahtamalla jopa parempaa kuin parsakattilassa keittämällä. Plussana…

Raikas sitruunakääretorttu kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy sopii hyvin myös leivontaan. Kokeilin öljyä kääretorttutaikinaan, ja pohjasta tulikin mehevä ja herkullinen. Käytin muutenkin hieman erilaisia aineksia kuin yleensä, spelttijauhoja ja kauravispiä, saadakseni leivonnaisesta persoonallisemman ja maukkaamman. Rakastan raikasta sitruunaa ja etenkin Lemon curd -tahnaa! Testasin miten se toimii kääretortun täytteenä, ja lopputulos oli erinomainen. Päällysteeksi laitoin…

Ruokavalinnoilla suuri merkitys sairaudesta toipumiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Koronavirustartunnan saaneiden kuten muidenkin sairastuneiden on tärkeä huolehtia riittävästä ravinnon ja nesteen saannista sairastamisen aikanakin, vaikka oireet haittaisivat syömistä, kertoo Helsingin Uutiset.