header

Parmesaani-persiljakala on helppo kalaherkku italialaisittain

kategoriassa Blogi

Suositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa. Ja miksipä siitä ei saman tien tekisi herkullista! Suomalaiset ovat ihastuneet helppoon uuniloheen (tai kirjoloheen), mutta myös vaalealihaisesta kalasta saa helposti hyvää uunissa. Tyyriimmän viikonloppuversion parmesaanilla leivitetyistä kalafileistä saa ahvenesta, kuhasta tai siiasta, mutta arkena voi yhtä hyvin kokata pakasteesta sulatetuista…

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

kategoriassa Blogi

Alkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää. Etenkin leivän tai sämpylöiden tekemiseen tarvittavat aineet ovat hyvin edullisia. Ja mikä on ihanampaa, kuin vastapaistetun tuoreen leivän tuoksu keittiössä. Itse en aina jaksa pyöritellä sämpylöitä, silloin peltileipä valmistuu nopeasti ja helposti. Ohjetta voi muunnella…

Hauska idea alkukeitoksi ja illanistujaisiin – tomaattikeitto leipäkuoressa

kategoriassa Blogi

Kuuma keitto lämmittää kylmillä ja kosteilla keleillä. Kun kylään tulee ystäviä, on kiva idea tarjoilla keitto vähän erikoisemmin ja näyttävämmin leipäkuoresta. Kun keitto on syöty, voi halutessaan nauttia vielä leivän, joka on saanut keitosta makua. Lisää herkullista makua tuovat vuohenjuusto ja tuore basilika. Kannattaa valita melko tukevia ja korkeita maalaisleipiä…

Uutta tvistiä joulun kalapöytään

kategoriassa Blogi

Kylmä kalapöytä on monelle jouluruuissa se kaikkien paras ja odotetuin juttu. Perinteisten graavikalojen, silakoiden ja mädin ohella on kiva välillä kokeilla uusiakin juttuja. Kun lohen graavaamisessa käyttää öljyä, suolaa ei tarvita niin paljon ja lopputulos on paitsi maukas myös terveellinen. Gubbröra on anjovistahnaa, jossa on mukana keitettyä perunaa ja kananmunaa.…

Punajuurilaatikko on upean värinen ja herkullinen lisä joulupöytään

kategoriassa Blogi

Punajuurilaatikko on tullut vahvasti perinteisempien joululaatikoiden rinnalle, eikä ihme. Punajuurten upea joulunpunainen väri ja herkullinen maku sopii joulupöytään kuin nakutettu. Muina vuodenaikoina punajuurilaatikko on erinomainen lisuke liharuuille, ja kasvissyöjälle se sopii ateriaksi sellaisenaan raikkaan vihreän salaatin kera. Punajuuret ovat todella edullisia, mutta jos haluat päästä helpommalla, käytä esikypsennettyjä punajuuria tai…

Kokonaisena kuumennettu valkohomejuusto on näyttävä tarjottava juustopöytään

kategoriassa Blogi

Oletko kokeillut kuumentaa valkohomejuustoa uunissa? Kannattaa, sillä se on todella herkullista. Briejuustolla maustetut joulutortut olivat viime joulun hitti, ja resepti löytyy Rosmariiniöljyllä höystettynä myös Virginon sivuilta. Tämän vuoden juhlakaudella tehdään kokonaisena uunissa kuumennettua valkohomejuustoa, joka sopii niin pikkujoulujen, joulun kuin uudenvuoden juhlien tarjoiluihin.

Hyvällä ruokavaliolla kilot karisevat ja muisti paranee

kategoriassa Ajankohtaista

Mielen, aivoterveyden ja liikakilojen kannalta ei ole sama, mitä valintoja kauppareissulla tekee. Terveyttä edistävistä ruokavalioista on artikkeli Iltalehden terveyssivuilla. Siinä kerrotaan myös, mitä tuotteita kannattaa napata ostoskärryyn.