header

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä valmistuu helposti

kategoriassa Blogi

Saaristolaisleipä on monen herkkua, ja sitä tekee mieli senkin jälkeen, kun gluteeni ei enää sovi ruokavalioon. Gluteeniton saaristolaisleipä on yhtä helppo valmistaa kuin perinteinen serkkunsa: ainekset sekoitetaan, taikina kaadetaan vuokiin ja annetaan kohota. Pitkä kohotusaika tuo leipiin makua. Reseptin mukaan valmistettu saaristolaisleipä on gluteeniton, laktoositon, maidoton ja vegaaninen. Leivo vaikka…

Vegaaninen kurpitsarisotto maistuu jokaiselle

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa kasvisruokavaliota tai on fleksaaja, eli periaatteessa sekasyöjä mutta suosii kasvisruokia. Siskoni on vegaani, ja kun hän tulee kylään, valmistan herkullisia kasvisruokia, jotka maistuvat kaikille pöydän ympärillä. Perinteinen italialainen kurpitsarisotto on helppo tehdä vegaanisena eli täysin kasvipohjaisena. Sen kanssa sopivat tarjottavaksi Lähi-idän falafel-kasvispyörykät. Reseptit ovat myös gluteenittomia.

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa ja maukasta syötävää. Sopii viikonloppuruuaksi! Etuselän kanssa valmistin kermaisen sienimuhennoksen kuivatuista suppilovahveroista, joita monilla on kotona viime syksyn hyvän sienisadon jälkeen.

Enemmän kasviksia lautaselle

kategoriassa Ajankohtaista

”Kaikki maustamiskikat ovat tervetulleita, jos ne lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten maustamiseen voi kokeilla öljyjä, sitrushedelmien ja etikoiden happamuutta, hippusta suolaa, yrttejä sekä valmiita salaattikastikkeita”, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Pullavanukas uudella twistillä

kategoriassa Blogi

Isoäidin resepteistä on tullut uudelleen trendikkäitä. Monet perinteiset ruuat ja jälkiruuat ovat maukkaita, edullisia ja niiden avulla voi vähentää ruokahävikkiä. Ylijääneestä pullasta tehty pullavanukas on yksi suosikkiohjeistani. Rosmariinin maku sopii hyvin mansikan kanssa, ja tällä kertaa kokeilinkin reseptiä mansikkahillon sekä Virginon Rosmariiniöljyn kera!

THL:n FinRavinto-tutkimus: suomalaisten ruuassa on liikaa kovaa rasvaa

kategoriassa Ajankohtaista

95 prosenttia aikuisista syö ravitsemussuosituksia enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja, joita on esimerkiksi voipohjaisissa levitteissä, juustoissa ja makkaroissa.Terveellisempää olisi käyttää kasviöljyä ja kasviöljypohjaisia levitteitä sekä syödä esimerkiksi kalaa tai kanaa.FinRavinto-tutkimuksesta kirjoitti Yle Uutiset.

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Joulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa helppoa, hyvää ja edullista kotiruokaa. Uuniruoka valmistuu uunissa itsekseen, ja samalla voi puuhata muuta. Käytin tonnikalalaatikkoon Virginon Valkosipuliöljyä, mutta maun mukaan yhtä hyvin sopisivat Chiliöljy, Rosmariiniöljy tai perinteinen maustamaton Virgino-öljy. Tämä ruoka maistuu myös lapsille!