tammikuu 23, 2024

Lämmittävää ja hyvinvointia parantavaa kasviskeittoa kylmiin päiviin

in Blogi

by Aira Kuvaja

Talviaikaan keittelen usein kuumaa kasviskeittoa kerralla isomman määrän, niin että siitä riittää ruoaksi pitkin viikkoa. Keittoon voi käyttää mitä vain jääkaappiin jääneitä kasviksia, jo hiukan nahistuneitakin, sekä kuivakaapeista pastaa, nuudeleita tai papusäilykkeitä. Lisäksi runsaasti mausteita, joista monilla on terveysvaikutuksiakin, kuten valkosipulilla, chilillä, inkiväärillä ja kurkumalla. Hyvä rasva, esimerkiksi kylmäpuristettu rypsiöljy,…
tammikuu 24, 2024

Pähkinävoinuudelit ovat tulista ja täyttävää pikaruokaa

in Blogi

by Aira Kuvaja

Kukapa ei joskus olisi hätäpäissään ja rahapulassa kokannut ruoaksi pikanuudeleita? Parempi, terveellisempi ja täyttävämpi vaihtoehto on ostaa maustamattomia nuudeleita ja tehdä nopea kastike itse. Inspiraatio mausteisiin pähkinävoinuudeleihin tulee korealaisesta keittiöstä. Maapähkinävoissa on sekä proteiinia että hyvää rasvaa – ja paljon makua. Virginon Chiliöljy ja Valkosipuliöljy sopivat tähän ruokalajiin erittäin hyvin,…
tammikuu 25, 2024

Millainen on hyvä päivällinen ja mihin aikaan se olisi hyvä syödä?

in Ajankohtaista

by Super User

Säännöllisen ateriarytmin noudattaminen on monelle vaikeaa ja se voi olla este painonhallinnalle. Jos päivällä ei syö riittävästi, illalla tulee helposti ylisyötyä, muistuttaa Ilta-Sanomat. Kunnon päivällinen on oleellinen osa säännöllistä ateriarytmiä. Se tukee myös riittävää ravintoaineiden saantia.
tammikuu 25, 2024

Monipuolisesti kasviksia ja hyvää rasvaa

in Ajankohtaista

by Super User

Syömällä erivärisiä kasviksia saa monipuolisesti erilaisia ravintoaineita. Laadukas kasviöljy tuo makuja esiin, ja silloin myös rasvaliukoiset vitamiinit imeytyvät paremmin. Suomalaisia ravitsemussuosituksia ollaan uudistamassa siten, että kasviksia suositellaan jatkossa syömään päivittäin 500–800 grammaa. Suositukset kehottavat jo nyt syömään vähintään viittä eriväristä kasvista päivittäin, kertoo Ilta-Sanomien Hyvä olo -sivusto.
tammikuu 19, 2024

Perunasta on moneksi – kokeile pizzaan!

in Blogi

by Aira Kuvaja

Peruna on suomalaisten kestosuosikki ja suorastaan suomalaisen ruokakulttuurin peruskiviä. Perunaa voisikin käyttää vielä paljon nykyistä monipuolisemmin. Suomalainen peruna on edullista syötävää, se on hyvälaatuista vielä kevättalvellakin, ja erilaisia lajikkeita riittää. Kiinteä peruna, kuten Annabelle, käy erinomaisesti italialaistyyliseen pizzaan. Kokeile vaikka, ellet usko! Valmiit pizzapohjat ovat toki käteviä, mutta ehdottomasti paras…
joulukuu 18, 2023

Porsaankyljyksiä vaihteeksi polentan kera

in Blogi

by Aira Kuvaja

Mielestäni porsaankyljykset sopivat vaikka joulupöytään kinkun tilalle, kun ne valmistaa hiukan juhlavammin: hunajaa, Dijon-sinappia, rosmariinia ja roseepippuria. Italialaisittain suosin niiden paistamiseen öljyä voin sijaan – Virginon Rosmariiniöljy on muuten erinomaista tähän tarkoitukseen. Kyljykset hyötyvät kovasti siitä, että ne laittaa marinadiin jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Marinadi maustaa ja etenkin mureuttaa lihaa.…
marraskuu 10, 2023

Omena yllättää pizzassa

in Blogi

by Aira Kuvaja

Olen Italiassa syönyt pizzaa, jossa oli omenaviipaleita, pekonia tai ilmakuivattua kinkkua sekä sinihomejuustoa. Yhdistelmä toimii hyvin, ja herkullisuuskerroin vielä nousee, kun omenille tuodaan makeutta vaahterasiirapilla tai hunajalla. Valmiita pizzapohjia voi tietenkin käyttää tähänkin pizzaan, mutta kyllä maukkain ja kaunein lopputulos vaan vaatii itse tehdyn pizzataikinan. Taikinan salaisuus on hyvä öljy,…
marraskuu 24, 2023

Juustotarjottimen jokeri on lämmin, uunissa paahdettu juusto

in Blogi

by Aira Kuvaja

Moni juusto on vieläkin maukkaampaa uunissa tai pannulla paistettuna, esimerkkeinä vaikkapa brie, halloumi ja feta. Uunifeta on ollut ruokahitti, eikä ihme, sillä uunissa fetajuusto muuttuu todella pehmeän makuiseksi. Monet näkemäni uunifetan reseptit ovat kuitenkin olleet aika samanlaisia. Loppuvuoden juhlakauteen ajattelin valmistaa uunissa paahdettua fetaa tuoreiden viikunoiden kera. Juhlava ja näyttävä…
marraskuu 10, 2023

Paahdettua myskikurpitsaa ja karhunvadelmia salaatissa

in Blogi

by Aira Kuvaja

Salaatin teko on kuin säveltämistä, sillä salaattiin voi laittaa aineksia oman maun ja mielikuvituksen mukaan. Paitsi maku, tärkeää on näkö: salaatti on eri värien ja muotojen ilottelua. Luovuus kunniaan! Ruokaisa salaatti on mielestäni aivan kurantti ateria myös syys-talvikaudella. Osan salaatin aineksista voi tarjoilla lämpiminä tai haaleina, kuten tässä myskikurpitsasalaatissa. Kurpitsa…
marraskuu 07, 2023

Vaahterasiirappi ja hyvä öljy tuovat makua paahdettuun kukkakaaliin

in Blogi

by Aira Kuvaja

Olen kaikkiruokainen, mutta pyrin syömään hyviä kasvisruokia niin paljon kuin mahdollista. Sekä vyötärönympärys että kukkaro kiittävät. Tässä vaiheessa vuotta mietin jo perheen ja suvun jouluateriaakin. Perinteiset jouluruuat ovat aika raskaita, ja niitä keventämään teen aina myös kasvislisukkeita. On myös kiva joka joulu kokeilla jotain uutta klassikkojen rinnalle. Uunissa paahdettu kukkakaali…