header

Vaihda haitallinen palmuöljy pehmeisiin rasvoihin – kylmäpuristetut öljyt turvallisia

kategoriassa Ajankohtaista

EU:n elintarviketurvallisuusvirasto EFSA varoittaa yhdessä maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa elintarvikkeissa yleisen palmuöljyn syöpäriskeistä. Myös Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee käytön rajoittamista.

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

kategoriassa Blogi

Kun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen voi antaa välillä hiukan jäähtyä ja kuumentaa sitten uudelleen juuri ennen tarjoilua. On helppo tehdä iso kattilallinen keittoa, josta riittää vielä seuraavaksikin päiväksi, ja sitä voi ottaa eväsrasiassa töihin lounaaksi. Curry sopii yllättävän hyvin kalakeittoon.…

Tiedeuutinen - suomalaistutkijat löysivät uuden yhteyden ruuan ja aineenvaihduntaa edistävän ruskean rasvan välillä

kategoriassa Ajankohtaista

RUOKAILU aktivoi aineenvaihduntaa edistävää ruskeaa rasvaa, totesivat Turun yliopiston tutkijat. ”On ehkä tavallaan erikoista, että ruokailu sinänsä aktivoi ruskeaa rasvaa. Kysymys on kuitenkin tasapainoilusta ruuan saannin ja kulutuksen välillä”, sanoo Turun yliopiston professori Pirjo Nuutila.

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen oikoo verkon vallanneita harhaluuloja

kategoriassa Ajankohtaista

Netti on täynnä ravitsemussivustoja, joissa kehotetaan esimerkiksi välttämään maitoa tai pitämään detox-kuureja. Reijo Laatikaista huolettaa myös se, että nuoret äidit siirtävät lapsilleen ortorektisen syömisen mallia, jossa vältetään kaikkea epäterveellistä. Laatikaista haastatteli Helsingin Sanomiin 15.11.2018 Hanna Syrjälä.

Tuoreen leivän tuoksua

kategoriassa Blogi

Leipominen on yksi lempiharrastuksistani. Ainekset ovat hyvin edullisia – leivän ja sämpylöiden raaka-aineet maksavat tuskin mitään. Leivän leipominen on rentouttavaa ja terapeuttista, ja juuri uunista tullut leipä maistuu kaikille. Pataleivän teko on lisäksi todella helppoa ja vaivatonta, ja itse tehtyä leipää voi nauttia vaikka joka päivä!

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä tämä herkullinen alkupala ja buffet-pöydän herkku on tullut takaisin. Avocadot voi täyttää monilla eri täytteillä, rajana vain luovuus ja mielikuvitus. Avocadossa on hyviä rasvoja, ja kun täytteessä on mukana kylmäpuristettua rypsiöljyä, annoksesta saa päivän tarpeen…

No nyt – sisäfileepihvi maukkaiden kasvisten kera

kategoriassa Blogi

Liha on juhlaruokaa, ja myös melko täyttävää. Sisäfileepihvien kanssa ei välttämättä tarvitakaan hiilihydraattilisuketta, vaan erilaiset maukkaat ja värikkäät kasvislisukkeet riittävät. Näin vatsaan jää tilaa myös jälkiruualle! Monen ruokalajin valmistus yhtä aikaa vaatii kokilta hieman taitoa – tai sitten voi kokata yhdessä ystävän tai rakkaan kanssa.