header

Gluteeniton tomaattipiirakka illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Kun yksi vieraista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, on helpointa tehdä gluteeniton piirakka koko porukalle. Gluteenittomat tuotteet ja taikinat ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja toimivat nykyään hyvin. Kun käytät laktoositonta kermaa, sopii kasvispiirakka entistä useammalle. Ainekset kannattaa ostaa jo edellisenä päivänä ja laittaa piirakkataikina jääkaappiin sulamaan yön yli. Piiras sopii niin…

Miten valita sopivin kasviöljy?

kategoriassa Ajankohtaista

Moni hehkuttaa kookosöljyä, mutta siinä on olematon määrä välttämättömiä rasvahappoja eli omegoita. Me Naisten Hyvä olo -osiossa vertaillaan eri kasviöljyjä.

Pirteä smoothie aloittaa päivän

kategoriassa Blogi

Smoothie sopii niin aamu- ja välipalaksi kuin jälkiruuaksi tai treenin jälkeen. Itse juon smoothien kaikkein mieluiten aamulla. Minulle ei aamulla oikein ruoka maistu, mutta juotava smoothie sopii aina ja sen voi tehdä jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Smoothien raaka-aineita voi vaihdella maun mukaan melkeinpä rajattomasti, ja valmistus on helppoa sauvasekoittimella tai…

Sienillä täytetyt paprikat ovat satokauden ruokaa parhaimmillaan

kategoriassa Blogi

1980-luvulla suositut täytetyt paprikat ovat tulleet takaisin! Syksyllä tehdään herkullisia sienillä täytettyjä paprikoita, jotka sopivat niin perheen arkiruuaksi kuin illanistujaisten herkuksi. Isompikin määrä täytettyjä paprikoita on helppo tehdä vierastarjottavaksi, kun teet ne muuten etukäteen valmiiksi, ja laitat uuniin puoli tuntia ennen ruokailua. Tarjoilusta tulee värikäs ja houkutteleva kun paprikat ovat…

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

kategoriassa Blogi

Syksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista. Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä. Mascarponella täytettyinä ne sopivat hienoimmankin aterian jälkiruuaksi. Pekaanipähkinät, hunaja ja Rosmariiniöljy täydentävät makuelämyksen. Jälkiruoka on lisäksi helppo tehdä ja sen voi valmistaa etukäteen uunia vaille valmiiksi.

Marjainen tuorepuuro valmistuu helposti ja nopeasti

kategoriassa Blogi

Aamulla ei aina ole aikaa laittaa kunnon aamiaista, silti jotain hyvää ja terveellistä pitäisi syödä, jotta jaksaa päivän haasteet. Tuorepuuro on todella helppo tehdä ja se valmistuu ihan tavallisista pikakaurahiutaleista. Kalliimpia erikoishiutaleita ei tarvitse ostaa. Tuorepuuro tehdään edellisenä iltana sekoittamalla ainekset yhteen. Peitä kulho kelmulla tai lautasella ja laita jääkaappiin…

Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi: Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla Ruokatieto lanseeraa 300 jäsenensä kanssa maailman ensimmäisen suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019. Myös Virgino on mukana suomalaisen ruuan päivässä.