header

Vuohenjuustolla täytetyt kreikkalaiset paprikat illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Käytän paprikaa todella paljon, mutta mielestäni se on parempaa kypsennettynä kuin raakana. Uusi suosikki ovat pienet, makeat ja siemenettömät suippopaprikat. Niiden kokkaaminen on helppoa, kun siemenkotia ei tarvitse poistaa. Kreikkalaisella jogurtilla ja vuohenjuustolla täytetyt paprikat maistuvat niin kotiväelle kuin vieraillekin, ja ne ovat myös kauniita. Paprikanpuolikkaat voi kypsentää yhtä hyvin…

Makea veriappelsiini tuo raikkaan maun smoothieen

kategoriassa Blogi

Olen varmaan ennenkin kertonut, että rakastan smoothieita. Siksi haenkin niihin koko ajan uusia ideoita. Smoothiet ovat herkullisia, niitä on helppo juoda aamulla kun muu ruoka ei maistu, ja yhteen lasilliseen saa roppakaupalla vitamiineja ja erilaisia ravintoaineita. Smoothien aineksia voi vaihdella oman maun mukaan ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Tänä…

Värikäs tomaatti-fetapasta piristää arkea

kategoriassa Blogi

Pastoja tulee tehtyä paljon, koska ne ovat nopeita, helppoja ja täyttäviä. Usein kastike on mallia ”mitä kaapista löytyy” ja kastikeohjetta voikin muunnella oman maun mukaan. Piristystä päivään saa, kun hankkii laadukasta värillistä kuviopastaa. Hyvä öljy on tärkeää pasta-aterian valmistuksessa maun kannalta, ja samalla saa itselleen päivän tarpeelliset hyvät rasvahapot.

Virkistävä jalkakylpy

kategoriassa Ajankohtaista

Pitkän päivän jälkeen on ihana upottaa jalat ihanan virkistävään ja kosteuttavaan jalkakylpyyn. Lisää vadin pohjalle suihkusaippuaa ja loraus Virgino öljyä. Lisää lämmin vesi ja viipaloitu appelsiini ja nautiskele jalkakylvystä!

Kokeile tehdä kalapuikot itse

kategoriassa Blogi

Tein ensimmäistä kertaa itse poikani suosikkiruokaa, kalapuikkoja. Ne valmistuivat helposti ja saivat hyväksyvän ”tuomion” asiantuntijalta. Teinin suusta kun kuuluu lahjomaton totuus. Perunamuusi on pojan toinen herkku, ja tällä kertaa laitoin joukkoon pinaattia sekä voin sijaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. ”Pikaruokakin” voi olla sekä terveellistä että hyvää, ja antaa voimia etäopiskeluun!

Lämmittävä ja mausteinen chorizokeitto on arjen pikaruokaa

kategoriassa Blogi

Broileri-chorizokeitossa on runsaasti proteiinia, hyvää rasvaa ja kasviksia. Keitto valmistuu työpäivän jälkeen nopeasti ja tuo väriä ja makua arkeen. Keittoon sopivat sekä lempeän tulinen Virginon Chiliöljy, mausteinen Valkosipuliöljy että perinteinen maustamaton Virgino-rypsiöljy. Vinkki: tee kerralla isompi satsi keittoa, se vain paranee saadessaan vetäytyä ja säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Voit…

Ranskalainen sipulikeitto on talven klassikkoruoka

kategoriassa Blogi

Talviaikaan ainakin minulle maistuvat parhaiten keitot. Tein pitkästä aikaa klassista ranskalaista sipulikeittoa. Herkullinen ja ylellinenkin ruokalaji, jonka kanssa maistuu lasi hyvää viiniä – silti ainekset ovat edulliset. Suomalainen sipuli on talven sesonkiraaka-aine, jolla on paljon terveysvaikutuksia ja hyvä ravintoarvo. Sipuli on muuten hyvin vanha viljelykasvi, niin Kiinassa kuin Egyptissäkin sitä…