header

Punajuurilaatikko on upean värinen ja herkullinen lisä joulupöytään

kategoriassa Blogi

Punajuurilaatikko on tullut vahvasti perinteisempien joululaatikoiden rinnalle, eikä ihme. Punajuurten upea joulunpunainen väri ja herkullinen maku sopii joulupöytään kuin nakutettu. Muina vuodenaikoina punajuurilaatikko on erinomainen lisuke liharuuille, ja kasvissyöjälle se sopii ateriaksi sellaisenaan raikkaan vihreän salaatin kera. Punajuuret ovat todella edullisia, mutta jos haluat päästä helpommalla, käytä esikypsennettyjä punajuuria tai…

Kokonaisena kuumennettu valkohomejuusto on näyttävä tarjottava juustopöytään

kategoriassa Blogi

Oletko kokeillut kuumentaa valkohomejuustoa uunissa? Kannattaa, sillä se on todella herkullista. Briejuustolla maustetut joulutortut olivat viime joulun hitti, ja resepti löytyy Rosmariiniöljyllä höystettynä myös Virginon sivuilta. Tämän vuoden juhlakaudella tehdään kokonaisena uunissa kuumennettua valkohomejuustoa, joka sopii niin pikkujoulujen, joulun kuin uudenvuoden juhlien tarjoiluihin.

Hyvällä ruokavaliolla kilot karisevat ja muisti paranee

kategoriassa Ajankohtaista

Mielen, aivoterveyden ja liikakilojen kannalta ei ole sama, mitä valintoja kauppareissulla tekee. Terveyttä edistävistä ruokavalioista on artikkeli Iltalehden terveyssivuilla. Siinä kerrotaan myös, mitä tuotteita kannattaa napata ostoskärryyn.

Munakoisopizzat ovat hauska tarjottava illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Viileäkaapissani ehti melkein viikon verran olla pari muhkeaa munakoisoa, ennen kuin keksin mitä niistä voisi tehdä. Selasin Instagramin ruokakuvia ja huomasin hauskannäköiset munakoisopizzat. Päällinen tuli sen mukaan, mitä kaapeista löytyi. Munakoisopizza on hyvä vaihtoehto silloin, kun ruokailijoissa on keliaakikkoja taikka muusta syystä gluteenia tai viljoja vältteleviä. Niiden tekeminen on myös…

Miksi rypsiöljy on hyvä valinta?

kategoriassa Ajankohtaista

Sydänliiton hyvinvoinnin ja sydänterveyden verkkopalvelussa, Sydan.fi-sivustolla pohditaan kumpi on parempi valinta, rypsiöljy vai oliiviöljy.

Lievä tulehdus on monen sairauden riskitekijä

kategoriassa Ajankohtaista

Lievä tulehdus on monen sairauden riskitekijä, mutta sitä voi hillitä elintavoilla – tulehdusta vähentävät vinkit lautaselle Lievä tai toiselta nimeltään matala-asteinen tulehdus on yksi riskitekijä monen sairauden synnyssä. Lievältä tulehdukselta suojaa kasvikunnan tuotteisiin ja juokseviin kasviöljyihin painottuva ruokavalio, jonka tiedetään edistävän terveyttä muutenkin. Ylen uutisissa haastatellaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaista.

Rapea pekoni maustaa samettisen pehmeän kukkakaalikeiton

kategoriassa Blogi

Kasvissosekeitot kuuluvat syksyn satokauteen ja talven kylmiin ilmoihin. Olen huomannut, että sosekeitto on kätevä tapa saada myös perhe syömään kasviksia vähän niin kuin huomaamattaan. Kukkakaalisosekeitosta tulee samettisen pehmeä, kun sen soseuttaa kahteen kertaan sauvasekoittimella. Tekstuuria keittoon tuovat rapeaksi paistetut pekonikuutiot, jotka voi toki halutessaan jättää poiskin. Tuoreista vihreistä yrteistä saa…