header

Tutkija Kaisa Karttunen: pohjoisen ilmastoviisas ruokavalio sisältää kasviksia, marjoja, viljaa ja rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Ilmaston puolesta toimivat Aktivistimummot ovat saaneet mediassa paljon huomiota, ja Facebook-ryhmässä on jäseniä jo lähes 5500.

Uunissa paahdetut kaalit ovat täynnä kuituja ja vitamiineja

kategoriassa Blogi

Kaali on terveellistä ja hyvää vielä kevätkaudellakin. Mutta mitä kaaleista kannattaa valmistaa? Helposti hyvää saa paahtamalla viipaloidut kaalit uunissa. Ravintoaineet eivät liukene veteen, ja öljy parantaa ravintoarvoa entisestään. Öljytilkan lisääminen kannattaa, sillä monet aromi- ja ravintoaineet ovat rasvaliukoisia. Ja ruokaan saa samalla lisää herkullista makua. Uunissa voi paahtaa monia eri…

Kirsikkainen kerrosjälkiruoka kruunaa aterian

kategoriassa Blogi

Kuinkahan moni minun lisäkseni harrastaa vielä viikonloppuisin kolmen ruokalajin aterioita? Alkuun hyvä keitto, salaatti tai suolapala, sen jälkeen maukas pääruoka ja huipennukseksi herkullinen jälkiruoka. Omille rakkaille on mukava valmistaa hyvää ruokaa ja viettää yhdessä kiireetöntä aikaa aterialla. Kunnon aterian jälkeen tarjottavan jälkiruuan pitää olla raikas, ei liian raskas. Lasiin tai…

Bergvikin kartanossa tarjotaan perinteistä suomalaista kotiruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Bergvikin kartano ja toimintakeskus sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Salossa Hirsijärven rannalla. Tilan omistaa Bergvikin Säätiö, ja siihen kuuluu kartanon lisäksi parisenkymmentä kiinteistöä – majoitustiloja, kappeli, mökkejä, saunoja ja huoltorakennuksia.

Parmesaani-persiljakala on helppo kalaherkku italialaisittain

kategoriassa Blogi

Suositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa. Ja miksipä siitä ei saman tien tekisi herkullista! Suomalaiset ovat ihastuneet helppoon uuniloheen (tai kirjoloheen), mutta myös vaalealihaisesta kalasta saa helposti hyvää uunissa. Tyyriimmän viikonloppuversion parmesaanilla leivitetyistä kalafileistä saa ahvenesta, kuhasta tai siiasta, mutta arkena voi yhtä hyvin kokata pakasteesta sulatetuista…

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

kategoriassa Blogi

Alkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää. Etenkin leivän tai sämpylöiden tekemiseen tarvittavat aineet ovat hyvin edullisia. Ja mikä on ihanampaa, kuin vastapaistetun tuoreen leivän tuoksu keittiössä. Itse en aina jaksa pyöritellä sämpylöitä, silloin peltileipä valmistuu nopeasti ja helposti. Ohjetta voi muunnella…

Hauska idea alkukeitoksi ja illanistujaisiin – tomaattikeitto leipäkuoressa

kategoriassa Blogi

Kuuma keitto lämmittää kylmillä ja kosteilla keleillä. Kun kylään tulee ystäviä, on kiva idea tarjoilla keitto vähän erikoisemmin ja näyttävämmin leipäkuoresta. Kun keitto on syöty, voi halutessaan nauttia vielä leivän, joka on saanut keitosta makua. Lisää herkullista makua tuovat vuohenjuusto ja tuore basilika. Kannattaa valita melko tukevia ja korkeita maalaisleipiä…