Miksi juuri Virginoa?

Kylmäpuristettu rypsiöljy edistää terveyttä monista syistä. Siinä on hyvin niukasti tyydyttyneitä rasvahappoja ja runsaasti suotuisaa kertatyydyttymätöntä öljyhappoa. Omega-6- ja omega-3-rasvahappoja siinä on ihmisen elimistölle ihanteellisessa suhteessa, 2:1.

Kylmäpuristus säilyttää rypsin arvokkaat ominaisuudet ja ravintoaineet. Öljy irrotetaan rypsin siemenistä mekaanisella puristuksella, huoneenlämmössä. Sen lisäksi öljy ainoastaan suodatetaan mekaanisesti. Näin rasvahappoketju säilyy ehjänä ja E-vitamiini, K-vitamiini, lesitiini sekä ubikinoni (Q10) säilyvät öljyssä.

Kaksi ruokalusikallista Virginoa päivässä riittää takaamaan välttämättömien rasvahappojen ja E-vitamiinin saannin.

Rypsiöljyllä on ylivoimainen rasvahappokoostumus
Sydänliitto ja THL suosittavat kasvirasvoja. On hyvä muistaa, että kasvirasvoissakin on eroja. Rypsiöljy on sydänystävällinen valinta, sillä siinä on kaikista ruokaöljyistä vähiten epäterveellisiä tyydyttyneitä rasvahappoja. Sen rasvahapoista 95 prosenttia on tyydyttymättömiä.

Länsimainen ruokavalio sisältää harvoin tarpeeksi omega-3-rasvahappoja. Luontaisia omega-3:n lähteitä ovat rasvainen kala ja rypsiöljy. Korkealaatuinen kylmäpuristettu rypsiöljy on ainoa öljy, jossa on merkittävästi omega-3-rasvahappoja ja joka kestää hyvin myös paistamisen. Yleisesti terveellisenä pidetty oliiviöljy ei sisällä omega-3-rasvahappoja lainkaan.

Virgino taulukko

Voit ladata rasvahappotaulukon PDF-muodossa tästä »