Ainekset:
1 iso bataatti
2 isoa, soseutuvaa perunaa (esim. Rosamunda)
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 muna
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl Virginoa
400 g jauhelihaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
1 tl suolaa
2 rkl ketsuppia
1 dl vettä
Pinnalle: tuoretta persiljaa silputtuna
Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää mausteet ja paista vielä hetki. Lisää vesi ja kuumenna pari minuuttia.
Voitele uunivuoka öljyllä ja levitä täyte vuokaan. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ripota pinnalle persiljaa.
Resepti: Aira Kuvaja