Jauhelihakastike

reseptit_paaruoat_jauhelihakastikeAinekset:
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä
300 g jauhelihaa
1–2 dl sipulisilppua
1 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia
1 dl porkkanaraastetta
2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
ripaus paprikaa
3–5 dl vettä
ripaus suolaa

Kuumenna pata tai kasari, lisää öljy ja jauheliha. Sekoita puuhaarukalla, kunnes jauheliha on ruskistunut. Lisää sipulisilppu ja tomaattisose. Jatka kypsentämistä minuutin verran.

Sekoita porkkanaraaste, jauhot ja mausteet massaan. Anna jauhojen kypsyä pari minuuttia. Lisää vettä vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes keitos on sopivaa kastikkeeksi. Hauduta kastiketta 10–20 minuuttia lihan laadun mukaan. Kastikkeen makua voit piristää esim. valkosipulilla, chilillä tai yrteillä.

Vinkki! Jauhelihakastikkeelle sopii hyvin lisäkkeeksi spaghetti tai makaroni. Pastatuotteita keitettäessä kannattaa keitinveteen lisätä tilkka Virgino-rypsiöljyä. Tällöin tuotteet pysyvät hyvin keittämisen aikana irrallaan.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It