header

Tuoreita luomusämpylöitä aamuksi!

Kun käytät tavallista vähemmän hiivaa, teet taikinan kylmään nesteeseen ja annat kohota yön yli jääkaapissa, saat aamulla helposti ihanan tuoreita ja tuoksuvia sämpylöitä!

Tämä ohje on uusi suosikkini.

3 dl luomupiimää
½ pkt tuorehiivaa (25 g)
½ tl suolaa
1 rkl luomuhunajaa
½ dl kylmäpuristettua luomu Virgino rypsiöljyä
1 ½ dl luomu kaurahiutaleita
6 ½ dl luomu vehnäjauhoja

Tee taikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaksi vehnäjauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella rypsiöljy. Jätä taikina löysäksi. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.

Leivo aamulla taikina tangoiksi jauhojen avulla ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.

Laita uuni päälle 50 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Pin It

Välimeren ruokavalio lykkää diabeetikon lääkehoitoa

kategoriassa Ajankohtaista

Välimeren perinteisen ruokavalion on havaittu lykkäävän aikuistyypin diabeetikoiden lääkehoitoa pitempään kuin vähärasvaisen ruokavalion. Välimeren ruokavalioon…

Lääkkeiden tilalle terveet elämäntavat

kategoriassa Ajankohtaista

Apu-lehden artikkelissa ja pääkirjoituksessa pohditaan, miksi Ruotsin, Tanskan ja Norjan ikäihmisten hoidossa selviydytään kolme kertaa…

Kotona tai poissa

kategoriassa Blogi

Joulu katkaisi talven kisarupeaman vaikka kovin monesta päivästä ei ollut kyse. Jotenkin se vaan rauhoittaa…