header

Tuoreita luomusämpylöitä aamuksi!

Kun käytät tavallista vähemmän hiivaa, teet taikinan kylmään nesteeseen ja annat kohota yön yli jääkaapissa, saat aamulla helposti ihanan tuoreita ja tuoksuvia sämpylöitä!

Tämä ohje on uusi suosikkini.

3 dl luomupiimää
½ pkt tuorehiivaa (25 g)
½ tl suolaa
1 rkl luomuhunajaa
½ dl kylmäpuristettua luomu Virgino rypsiöljyä
1 ½ dl luomu kaurahiutaleita
6 ½ dl luomu vehnäjauhoja

Tee taikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaksi vehnäjauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella rypsiöljy. Jätä taikina löysäksi. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.

Leivo aamulla taikina tangoiksi jauhojen avulla ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.

Laita uuni päälle 50 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Pin It

Villiyrttikokki Päivi Lehtonen suosii puhdasta suomalaista ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Varsinaissuomalainen kokki ja villiyrttiekspertti Päivi Lehtonen leipoo alkukesän juhliin valkosuklaista piirakkaa, jossa aineksina on oman…

Hyvään kuntoon ja ruokavalioon ei ole oikotietä - Hiihtäjä Eevamari Oksanen

kategoriassa Ajankohtaista

Eevamari Oksanen on pienestä pitäen haaveillut hiihtäjän urasta – siitä lähtien, kun suuri idoli Marja-Liisa…

Ubikinoni on elimistön energialaturi

kategoriassa Ajankohtaista

Ubikinoni nostaa tutkitusti elimistön energiatilaa. “Elimistö tuottaa tarvitsemansa energian pääasiassa ravinnosta, mutta ruoan kalorit eivät…