Kun käytät tavallista vähemmän hiivaa, teet taikinan kylmään nesteeseen ja annat kohota yön yli jääkaapissa, saat aamulla helposti ihanan tuoreita ja tuoksuvia sämpylöitä!
Tämä ohje on uusi suosikkini.
3 dl luomupiimää
½ pkt tuorehiivaa (25 g)
½ tl suolaa
1 rkl luomuhunajaa
½ dl kylmäpuristettua luomu Virgino rypsiöljyä
1 ½ dl luomu kaurahiutaleita
6 ½ dl luomu vehnäjauhoja
Tee taikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaksi vehnäjauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella rypsiöljy. Jätä taikina löysäksi. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.
Leivo aamulla taikina tangoiksi jauhojen avulla ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.
Laita uuni päälle 50 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.