header

Porkkanakakku

porkkanakakkuAinekset:
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl Virgino rypsiöljyä
6 dl porkkanaraastetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 ½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
100 g smetanaa
1 tl vanilliinisokeria
noin puoli pakettia tomusokeria (250g)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina kahden litran irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunat voideltu.

Paista 175 astetta 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt jääkaappikylmäksi, valmista kuorrutus: sulata voi ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Levitä kakun päälle.

Pin It