header

Jogurtti-raparperipiirakka

Raparperipiirakka SPohja:
1 1/3 dl Virgino kylmäpuristettua öljyä
2,5 dl intiaanisokeria (tai puolet tavallista ja puolet fariinisokeria)
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
n. 1 l raparperipaloja
sokeria
(kanelia)
1 prk kermaviiliä
3 dl maustamatonta jogurttia (tai vaniljajogurttia)
1 rkl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
n. 1 dl sokeria tai maun mukaan

Muruseos:
3/4 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
n. ½ dl sokeria

Valmistus:
Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle raparperipalat sekä sokeria ja kanelia. Sekoita muut täytteen ainekset sekaisin ja kaada piirakan päälle. Sekoita vielä muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Laita tarvittaessa folio piirakan päälle, jos pinta alkaa tummua liikaa. Tarjoa valmis piirakka esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Pin It