Porkkanakakku maapähkinävoilla

porkkanakakkupala1Ainekset:
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl kaneli
½ tl kuivattu inkivääri
¼ tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ prk sokeroimatonta maapähkinävoita (350 g purkki)
300 g/(n. 6 porkkanaa) hienoksi raastettua porkkanaraastetta

Täyte:
½ prk sokeroimatonta maapähkinävoita (350 g purkista)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
Koristeluun n. 70 g pekaanipähkinöitä (pari kourallista)

Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauho, leivinjauhe, sooda, kaneli, inkivääri sekä suola).

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja lisää sokerit. Sekoita kunnolla sekaisin.

Lisää joukkoon puolet maapähkinävoipurkista, raastettu porkkana sekä kylmäpuristettu rypsiöljy. Sekoita. Lisää joukkoon kuiva-aineet ja sekoita.

Kaada taikina öljytettyyn vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 min. Tästä riittää 27 halkaisijan vuokaan, mikäli sinulla on pienempi vuoka, tulee kakusta hieman korkeampi. Kaada kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Kakun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja täyttää seuraavana. Sekoita täytteen ainekset yhteen kulhossa. Mikäli maapähkinävoi on ollut jääkaapissa, lämmitä tätä hetki mikrossa matalalla teholla. Näin maapähkinävoi pehmenee ja täyte levittyy paremmin.

Vinkki: Vuokaan riittää pelkkä öljy, kun kääntelet vuoassa öljyä niin, että sitä on vuoan joka kohdassa. Näin kakun pinnasta tulee kauniimpi ilman jauhotusta.

Resepti: Ruokamielellä -blogin Mari

Pin It