Ainekset:
2 - 3 kg:n luullinen tai luuttomaksi leikattu lampaanpaisti
8 valkosipulin kynttä
Marinadi:
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 tl mustapippuria rouheen
1 tl merisuolaa
Kastike:
4 dl paistolientä
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
tilkka kylmää vettä
3 rkl minttuhyytelöä
1 tl hienoa merisuolaa
1 dl kuohukermaa
Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Poista muovipakkaus. Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet.
Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seosta joka puolelle paistia. Sido paisti tarvittaessa. Pane paisti paistopussiin ja nosta uunivuokaan. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 70 astetta, paisti on mehevä, sisältä punertava. Täysin kypsää se on mittarin näyttäessä 75 astetta. Varaa kypsennysaikaa 1,5 - 2 tuntia kiloa kohti.
Valuta paistoliemi pussista kattilaan. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois. Kuumenna 4 dl paistolientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta, lisää kerma ja kuumenna.
Resepti: Aira Kuvaja