Sesongin juurekset ja itsetehty timjamiöljy

selleripihviSelleripihvit:
1 kg juuriselleriä (mukulaselleriä)
1 kananmuna
150 g emmentalraastetta
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/3 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Viipaloi selleri sentin paksuisiksi pihveiksi ja leikkaa niistä kuoret pois.

Riko kananmuna syvälle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella juustoraaste, korppujauhot, suola, sokeri ja mustapippuri. 

Kuumenna öljyä pannulla. Kasta pihvit yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja kääntele sitten juusto-korppujauhoseoksessa molemmin puolin. Paista pihvejä pannulla pari minuuttia molemmin puolin ja siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunissa 200 asteessa 25 - 30 minuuttia. Voit kokeilla pihvien kypsyyttä hammastikulla.

Kukkakaali-perunapyree:
5 isoa rosamunda-perunaa (tai muuta jauhoista perunalajiketta)
1 kukkakaali
vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
(voita)

Pese ja kuori perunat, leikkaa lohkoiksi. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa nuput irti.

Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes peruna on pehmeää ja hajoaa helposti haarukalla kokeillessa.

Laita lävikkö kulhon päälle ja kaada kasvikset lävikköön. Siirrä ne takaisin kattilaan ja lisää hiukan keitinlientä sekä mausteet. Soseuta pyree sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Timjamiöljy
3/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1 tl kuivattua timjamia)
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
¼ tl rouhittua mustapippuria

Kuori ja pilko valkosipulin kynsi terävällä veitsellä. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku.

Kokoa annokset levittämällä lautaselle pyreetä ja asettelemalla selleripihvit pyreelle. Valuta yrttiöljyä lautasen reunoille.

Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä, esimerkiksi timjamilla, lehtipersiljalla tai herneenversoilla.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It