Laktoositon perunamuusi

reseptit_paaruoat_perunaAinekset:
2 l perunoita
2 dl ohuita porkkanaviipaleita
1 l vettä
1/4 pakettia laktoositonta sulatejuustoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Keitä muusiksi sopivat perunat ja porkkanaviipaleet pehmeiksi. Ota vesi talteen. Soseuta perunat survomalla, jolloin muusi säilyy kuohkeana. Porkkanapalat voivat jäädä osittain ehjiksi. Sulata sulatejuusto kuumaan keitinveteen ja sekoita liemi muusiin. Mausta muusi lopuksi suolalla ja rypsiöljyllä.

Notkealla rasvalla höystetty muusi pysyy myös kylmänä notkeana. Muusia voit käyttää ruokaisan salaatin pohjana ja siitä saat myös maukkaan laatikon.

Perunalaatikko:
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Levitä muusi vuokaan viiden sentin paksuiseksi kerrokseksi ja sivele pinta tasaiseksi. Voitele laatikon pinta rypsiöljyllä ja kuvio se lusikalla laineiseksi. Paista muusia 150 asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Käytä porkkanapalojen asemesta mausteena sipulia tai valkosipulia.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It