Ainekset:
3 dl risottoriisiä
½ dl öljyä (esim. Virginon Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (mikäli et käytä Valkosipuliöljyä)
8 dl kanalientä tai kasvislientä (8 dl vettä ja yksi liemikuutio)
3 punajuurta
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ dl parmesaaniraastetta
½ dl persiljaa silputtuna
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputut sipulit, kuullota hetki. Lisää riisi ja kääntele lastalla pari minuuttia.
Kuumenna kanaliemi toisessa kattilassa. Lisää kuumaa nestettä risottoon desilitra kerrallaan ja sekoita lastalla. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää seuraava erä nestettä.
Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi, lisää risoton joukkoon nestelisäysten välissä.
Risotto on kypsää, kun kaikki neste on imeytynyt riisiin. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita parmesaani ja mustapippuri risottoon. Ripota päälle silputtua persiljaa. Tarjoa heti.
Resepti: Aira Kuvaja