Ainekset:
500 g karitsan paahtopaistia
0,5 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
1 tl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunanmehua
mustapippuria myllystä
1-1/5 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
tuoretta minttua ja korianteria
Feta-jogurttikastike:
500 g turkkilaista jogurttia
100 g aitoa fetajuustoa (ei salaattijuusto)
1-2 kynttä valkosipulia
mustapippuria myllystä
Paloittele liha reilunkokoisiksi paloiksi (4-5 cm kuutioiksi).
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää lihanpalat sinne. Anna marinoitua seuraavaan päivään tai ainakin muutaman tunnin ajan.
Pujota lihat varrastikkuihin ja kypsennä 225 asteessa noin 10 minuutin ajan. Nosta vartaat uunista ja peitä foliolla. Anna lihojen levähtää folion alla hetken ennen tarjoilua.
Lisää päälle vielä tuoretta minttua sekä korianteria.
Sekoita jogurtin sekaan murennettu feta, valkosipulinkynsi pilkottuna ja ripaus mustapippuria.
Tarjoile vartaat kermaperunoiden ja feta-jogurttikastikkeen kera.