Ainekset:
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia tai käytä Virgino valkosipuliöljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy paistamiseen
1 tl punaviinietikkaa
1/2 -1 tl Suolaa (halutessasi)
mustapippuria myllystä
1,5 dl raakoja punaisia linssejä
5-7 dl vettä (lisää pastojen kypsyessä vettä tarpeen mukaan)
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
300 g fusillipastaa
1 dl valutettuja suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl kuivattu basilika
2 tl kuivattu oregano
tarjoiluun tuoretta basilikaa tai rucolaa
Kuullota kuutioitu sipuli ja valkosipuli reilussa öljyssä, johon on lisätty paprikajauhetta sekä cayennepippuria.
Lisää punaviinietikka, kiehauta ja lisää 5 dl vettä, huuhdellut linssit, tomaattimurska. Lisää pastat. Lisää mustapippuria myllystä sekä halutessasi suolaa.
Hauduta pastat kypsiksi. Sekoittele välillä ja lisää tarpeen mukaan vettä.
Veden määrä riippuu siitä, minkälaista pastaa käytät ja kuinka paljon se imee vettä itseensä.
Lisää viimeisenä aurinkokuivatut tomaatit sekä kuivattu basilika ja oregano. Sekoita. Tarjoile tuoreen basilikan tai rucolan kera.