Rosvopaisti grillissä

rosvopaisti grillissaAinekset:
4 kpl karitsan paahtopaistia
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä pieninä paloina
4 rkl kylmäpuristettua luomu Virgino rypsiöljyä
1 rkl suolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
1 tl timjamia
1 rkl nestemäistä savuaromia
1 porkkana
1 keltasipuli
4 leivinpaperiarkkia
alumiinifoliota

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja valkosipulinkynnet. Laita paistilihat kulhoon, ripottele suola, mustapippuri ja mausteet päälle. Lisää öljy ja savuaromi sekä sipuli ja porkkana, sekoita mausteet tasaisesti paisteihin. Anna maustua kylmässä pari tuntia.

Valmistele kypsennyväline: jos käytät puuhiiligrilliä, laita grilliin riittävästi hiiliä. Käytä paistoalustana pitsakiveä. Kuumenna ennen kypsennyksen aloittamista. Kypsennys kestää kaksi ja puoli tuntia.
Jos kypsennys tapahtuu kaasugrillissä, älä käytä paistoalustana pitsakiveä.
Jos paistit kypsennetään uunissa, kuumenna uuni 170 asteeseen.

Levitä yksi arkki leivinpaperia työpöydälle ja nosta paistit keskelle paperia. Taita tiiviiksi paketiksi. Kääri paistit vielä pariin - kolmeen arkkiin tiiviisti sulkien. Kääri valmis paketti tiukasti runsaaseen alumiinifolioon. Paketin tulee olla tiivis, ettei neste valu paketista grilliin.

Laita paketti pitsakiven päälle ja sulje grillin kansi. Tarkkaile lämpötilaa, ettei se nouse yli 170 asteen. Siirrä kivi tarvittaessa miedompaan lämpöön. Anna paketin hautua grillissä puolitoista tuntia. Nosta se sen jälkeen grillin haudutusritilälle hautumaan vielä noin tunnin ajaksi. Paistit haudutetaan ylikypsiksi.

Nosta paketti grillistä, anna vetäytyä sen aikaa, että laitat paistin lisäkkeet valmiiksi. Tarjoile salaattien, grillissä kypsennettyjen perunoiden ja erilaisten kastikkeiden kanssa. Avaa paketti, viipaloi paistit ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluastiaan. Laita porkkana ja sipuli viipaleiden päälle. Jos paketissa on paljon lientä, tarjoa se erikseen.

Uunissa kypsentäminen tapahtuu samalla tavalla; paistolämpötila 170 astetta. Alenna lämpötila 130 asteeseen tunnin ajaksi ja hauduta kypsiksi miedolla lämmöllä.

Ohje: keittiömestari Kim Palhus

Pin It