Ainekset:
3 ankanrintaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virginon Rosmariiniöljyä
Pyree:
500 g palsternakkaa
2 jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 rkl Virgino-rypsiöljyä
(1/3 tl kuivattua rosmariinia, jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä)
Ota pakastetut ankanrinnat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Ota sulanut liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa nahkapuolelle ristiviiltoja. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.
Laita liha kylmälle öljytylle pannulle, kuumenna ja paista 3 minuuttia per puoli. Kääri liha folioon ja kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Anna levätä folion sisällä uunista ottamisen jälkeen.
Valmista pyree kun ankka on uunissa. Kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Pane juurespalat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä juureskuutiot pehmeiksi. Valuta vesi pois. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää kerma, öljy (ja rosmariini).
Lisukkeeksi voit paistaa 100 g tuoreita herkkusieniä puolitettuina tilkassa tavallista Virgino-öljyä tai jotain Virginon makuöljyistä. Mausta sienet kevyesti suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Virginon makuöljyt (Rosmariini, Valkosipuli ja Chili) sopivat myös salaatinkastikkeeksi sitruunamehutilkan kera.
Resepti: Aira Kuvaja