Lammasburgerit

lammasburgerAinekset: 

4 isoa kaurasämpylää tai maalaissämpylää 

Jauhelihapihvit: 
800 g karitsan jauhelihaa 
1 kananmuna 
2 rkl kreikkalaista jogurttia 
1 tl suolaa 
muutama kierros mustapippuria myllystä 
2 tl hunajaa 
1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna 
1 tl tuoretta oreganoa silputtuna 
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja silputtuna 
4 rkl Virginoa (Valkosipuliöljyä tai maustamatonta) paistamiseen 

Jogurttikastike:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl Virginon Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virginoa ja 1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja silputtuna
1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria

Tarjolle:
vihreän salaatin lehtiä
tuorekurkkuviipaleita

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.

Sekoita pihvitaikina, mieluiten käsin kulhossa. Älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei pihveistä tule sitkeitä. 

Muotoile taikinasta neljä ohuehkoa pihviä. Paista niitä kuumassa öljyssä 3 minuuttia / puoli. Halutessasi voit vielä ripotella pihveille hieman suolaa ja mustapippuria.

Sekoita tsatsiki ja halkaise sämpylät. Voit halutessasi kuumentaa sämpylöitä hetken mikrossa tai uunissa, tai paistaa puolikkaita hetken öljyssä pannulla.

Laita tarjolle sämpylät ja pihvit, tsatsiki sekä salaatinlehtiä ja kurkkuviipaleita.

Jokainen voi koostaa burgerinsa itse, ja ne kannattaa tarjota heti.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It