header

Mausteista, herkullista ja terveellistä ruokaa

Mari Raahenmaa1Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Mari Raahenmaa valmistui elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2003. Hän on työskennellyt elintarvikkeiden ja ruuan parissa erilaisissa tehtävissä elintarvikkeiden laatutöistä ostoihin, tuotekehitykseen ja markkinointiin, mm. Fazerilla, Stockmannilla ja Kokkikartanolla.

Mari on juuri perustanut oman yrityksen, joka tarjoaa elintarvikealan konsultointia, sisällöntuotantoa ja valokuvauspalveluita elintarvikealan yrityksille. Hän kirjoittaa myös Ruokamielellä-blogia.

”Perustin blogin viime keväänä. Olin jo pitkään miettinyt blogin perustamista ja valokuvausinnostuksen myötä päätin pistää sen vihdoin pystyyn. Tykkään kokeilla ja kehitellä reseptejä ja ajattelin, että olisi kiva jakaa parhaimpia paloja myös muille. Samalla pääsen myös toteuttamaan valokuvausharrastustani ja kehittymään ruokakuvauksen saralla. Tavoitteenani on jakaa uusia ideoita ja inspiroida lukijoita kokeilemaan uusia juttuja kotikeittiössä. Reseptini ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Kirjoitan myös toisinaan asiapitoisia juttuja ja faktoja ruuasta. Näillä haluan jakaa oikeaa tietoa ruuasta, aikana jolloin internet pursuaa kaikenlaista tietoa ruuasta, joilla ei aina ole todellista perää tai faktapohjaa”, Mari kertoo.

Öljyjä ruokaan monipuolisesti

Mari asuu Helsingissä, perheeseeni kuuluu mies ja pieni tyttö. Vapaa-aika menee perheen ja ystävien parissa, urheillen, valokuvaten ja tietysti blogia kirjoitellen.

”Teen paljon kasvispainotteista ruokaa, mutta toisinaan myös liha- ja kalaruokia. Ruuat ovat useimmiten yksinkertaisia ja nopeita valmistaa. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet ovat tärkeitä”, Mari kuvailee.

”Käytän ruuanlaitossa kaikenlaisia öljyjä aina ruuan ja reseptin mukaan. Kylmäpuristettua rypsiöljyä käytän sen hyvien ravitsemuksellisten ominaisuuksien vuoksi, mutta myös hyvän maun vuoksi. Kotimaisuus on myös tärkeä seikka tuotteissa.”

”Virgino sopii hyvin moniin ruokiin. Tykkään maustaa ruokia melko paljon, joten kylmäpuristetun rypsiöljyn maku antaa hyvän makupohjan ruokiin. Makuöljyt ovat käteviä erityisesti kiireessä, jolloin saat kätevästi maut ruokaan öljyn seassa. Näitä voi lisätä myös oman maun mukaan ruoan sekaan, salaatin päälle tai keittoon. Näin jokainen perheenjäsen voi valita lisämausteensa oman makumieltymyksensä mukaan.”

Mari on aloittanut yhteistyön Virginon kanssa. ”Laadin blogiini reseptejä käyttäen Virginon kylmäpuristettuja rypsiöljyjä sekä valokuvaan yritykselle kuvia markkinointitarkoituksiin. Yhteistyö on mieluista, koska Virginon rypsiöljyt ovat niin monikäyttöisiä. Minulle on tärkeää yhteistyössä se, että voin seistä tuotteiden takana ja ne ovat mukana arjessa, ei vain blogipostausten muodossa”, Mari sanoo.

Lue Marin blogi öljyjen käytöstä: www.ruokamielella.com/single-post/2018/01/09/Rasvasota-hyvät-ja-pahat-rasvat-mitä-rasvaa-pitäisi-oikein-käyttää

Katso Marin resepti, aromikas porkkana-linssikeitto

Marin blogissa bataattiranskalaisten ja avocadodipin resepti: https://www.ruokamielella.com/single-post/2017/12/29/Bataattiranskalaiset-ja-avocadodippi

Pin It

Vyötärö kaventuu Itämeren ruokavaliolla

kategoriassa Ajankohtaista

Itämeren keittiö käyttää hyväkseen pohjoisilta leveysasteilta tulevia raaka-aineita. Keittiössä syödään paljon kotimaisia juureksia, marjoja ja…

Lisää kuppikakkuja - nyt gluteenittomia!

kategoriassa Blogi

Saan työni puolesta usein kokeiltavaksi ruoka-alan uutuuksia. Nyt postista tupsahti mielenkiintoinen paketti, Mix Well -nimisen…

Liikunta ja luonnon antimet

kategoriassa Blogi

SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksanen on uusi blogikirjoittajamme Luonnossa liikkuminen kuuluu olennaisena osana treenaamiseeni ja myös työhöni.…