header

Terveellisyys on yleisin syy rypsiöljyn käyttöön

Kotimainen rypsiöljy on nykyaikaisin ja monikäyttöisin ruokaöljy. Tätä mieltä olivat sekä kuluttajat että ruoka- ja terveysalan ammattilaiset tuoreessa tutkimuksessa.

Rypsiöljy on selkeästi suosituin ruokaöljy niin kodeissa kuin ammattikeittiöissä.

Rypsiöljy on suomalaisten perusruokaöljy. Lokakuussa julkaistuun tutkimukseen haastatelluista kuluttajista peräti 84 prosenttia ilmoitti käyttävänsä rypsiöljyä. Eniten rypsiöljyä käytetään paistamiseen ja ruoanlaittoon sekä leivontaan.

Yhä useampi kuluttaja mainitsee rypsiöljyn käytön perusteeksi sen terveellisyyden. Kuluttajat arvostavat myös rypsiöljyn kotimaisuutta ja monikäyttöisyyttä.

Ammattilaisten suosima ja suosittelema
Niin kokit, keittiömestarit kuin terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaiset suosivat ruokaöljyistä rypsiä. Keittiöalan ammattilaiset arvostavat muun muassa rypsiöljyn paisto-ominaisuuksia.

Rypsiöljyn terveellisyyttä korostavat eniten terveydenhoidon ammattilaiset. Heistä 95 prosenttia ilmoittaa suosittelevansa nimenomaan rypsiöljyä asiakkailleen.

Tutkimus rypsiöljyn käytöstä sekä sen mielikuvasta kuluttajien ja ammattilaisten keskuudessa toteutettiin elokuussa. Tutkimus on osa Rypsiöljy – liian hyvää ollakseen totta? -ohjelmaa.

Pin It

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

kategoriassa Blogi

Nyt on aika käyttää säilötyt, pakastetut ja kuivatut sienet ennen uutta satokautta. Kuivatuista herkkutateista syntyy…

Kasviöljyt terveysjärjestykseen

kategoriassa Ajankohtaista

Helsingin Sanomien terveyssivujen artikkelissa 26.9.2013 laitettiin 20 öljyä terveysjärjestykseen. Kirjoittaja Satu Kaarian mukaan öljyjen kuningas…

Tuoreen leivän tuoksua

kategoriassa Blogi

Leipominen on yksi lempiharrastuksistani. Ainekset ovat hyvin edullisia – leivän ja sämpylöiden raaka-aineet maksavat tuskin…