header

Lottenin pizzoissa on makua

lotten logo


Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt toimivat todella hyvin, olen ollut niihin erittäin tyytyväinen. En ollut aiemmin käyttänyt maustettuja öljyjä ruuanlaitossa, joten uutuusöljyt olivat minulle iloinen yllätys", Lotten sanoo.

Lotten on aikuisiällä vaihtanut kokonaan uuteen ammattiin. ”Pitää uskaltaa ja kokeilla! Ideoitahan on paljon – jos edes yksi niistä toteutuu, niin kaikki on hyvin. Tarvitaan myös kovaa työtä, ja itselleen pitää antaa aikaa. Itse olen elänyt jo yhden kokonaisen elämän ennen tätä, minulla on perhe ja työskentelin pitkään mainosalalla. Nyt olen uuden alussa, ja se on hienoa!”

Lotten on itseoppinut kokki. "Ruuanlaitto on aina ollut tärkein harrastukseni, ja kaikki parhaat muistoni liittyvät ruokaan. Perheellämme on mainostoimisto, ja sain jo siellä tehdä työkseni ruokaan liittyviä juttuja asiakkaillemme", Lotten kertoo.

Varsinainen ura ruoan parissa alkoi television MasterChef Suomi -kilpailusta vuonna 2014, jossa Lotten sijoittui kolmanneksi. "Kilpailu avasi ovia ruokamaailmaan, ja sen jälkeen olenkin ollut monessa mukana! Pääsin harjoittelijaksi ravintola Oloon, tein catering-keikkoja ja vedin kokkikouluja. Usein kokkaan asiakkaiden edessä, jotta samalla voidaan keskustella tekniikoista ja ruoka-aineista. Julkaisin myös oman keittokirjan Gourmeeta – Perkele."

Unelmista totta

Kesällä 2015 Lotten piti konttiravintolaa Hernesaaressa. Palaute oli niin mahtavaa, että se rohkaisi kivijalkaravintolan perustamiseen. 1.12.2015 oli suuri päivä, silloin avattiin Lottenin Piece 'N' Love -pizzeria Uudenmaankadulla Helsingissä.

"Minulla on pizzasta ihania kokemuksia jo lapsuudesta, kun kävimme perheen kanssa yhdessä pizzalla. Syksyllä 2013 ja talvella 2014 osallistuin ystävieni kanssa pariin ravintolapäivään grillaamalla pizzoja Green-Egg-grilleillä ja pizzat olivat erittäin suosittuja."

Pizzapaikkoja on paljon, ja Lotten halusikin tarjota jotain uutta ja erilaista. Pizzerian tavaramerkki on vaalea, ranskankermaan pohjautuva pizzakastike tomaattikastikkeen sijasta. Pizzojen makuun haetaan myös suolaisuuden ja hapokkuuden tasapainoa – uudenlaisia makuelämyksiä. Asiakkaat ovat löytäneet paikan todella hyvin – Lottenin mukaan ravintolan aloitus on onnistunut yli odotusten.

"Meillä on hyvin varustettu baari, cocktailit ovat olennainen osa ravintolaa. Täällä on rento fiilis, voi rauhassa istua ja nauttia töiden jälkeen lasillisen viiniä ja pari viipaletta pizzaa. Dj-keikkoja on kerran pari kuussa. Urbaania elämää kaiken ikäisille!"

Lisää makua

Lotten on testannut ruuanlaitossa Virginon uusia maustettuja öljyjä: Valkosipulia, Chiliä ja Rosmariinia.

"Samoin kuin tavallinen Virgino, myös makuöljyt kestävät hyvin paistamista. Makuöljyillä syntyy nopeaa arkiruokaa, jossa on paljon makua: wokkeja, paistettua lihaa ja kalaa. Lisäksi tarvitaan vain hiukan sitruunamehua ja suolaa!"

"Siskoni käyttää paljon vihanneksia, olemme huomanneet, että makuöljyt antavat niihin syvyyttä peittämättä kuitenkaan raaka-aineiden omia makuja."

Lottenin mielestä makuöljyistä ei tule ruokaan liikaa makua – kuten voi käydä esimerkiksi tuoretta tai kuivattua rosmariinia tai chiliä käytettäessä.

"Paistamisen lisäksi makuöljyt tuovat salaatteihin uutta, erilaista makua. Voisin käyttää niitä myös valmiin pizzan päälle. Sekä valuttaa valmiin paistetun kalan tai lihan päälle muutaman tipan tuomaan lisää makua ja nostetta", Lotten miettii.

"Rakastan uunijuureksia, myös niihin makuöljyt sopivat hyvin koska ne kestävät kuumuutta."

Chiliä, rosmariinia, valkosipulia

Lottenin suosikki makuöljyistä on Chili. "Rakastan chiliä, laitan sitä kaikkialle. Esimerkiksi lautasellinen pastaa, Chiliöljyä, sitruunamehua ja suolaa on arkena valmis annos. Paistan Chiliöljyssä myös kananmunat", hän hymyilee.

"Täytän herkkusienen lakit sinihomejuustolla, voitelen chiliöljyllä ja kypsennän grillissä tai uunissa."

Rosmariiniöljyä Lotten käyttää juusto-, vihannes- ja makkarapalojen dippaamiseen. "Rosmariiniöljy sopii myös krutonkien paistamiseen. Ohueille leipälastuille sipaistaan pensselillä Rosmariiniöljyä, paistetaan hetki ja laitetaan päälle hakattua tomaattia. Sopii iltapalaksi tai drinkkien kanssa!"

Valkosipuliöljy on Lottenin mielestä tuttua ja turvallista, sitä voi laittaa mihin tahansa ruokaan. "Grillaan tai paistan vihanneksia Valkosipuliöljyssä, annan hiukan jäähtyä ja lisään salaattiin. Valkosipuliöljy on erinomaista myös pihvien paistamiseen, koska ei tarvitse pelätä öljyn palamista. Valkosipuliöljystä tehty majoneesi sopii muun muassa broilerin kaveriksi."

 

Pin It

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa uunista tai grillistä

kategoriassa Blogi

Punajuuri on ollut jo pidempään tosi suosittua. Myös pizzan päällä se on herkullista, kunhan vain…

WHO:lta suositukset muistisairauksien ehkäisyyn – syö hyvin ja liiku

kategoriassa Ajankohtaista

WHO on ensimmäistä kertaa julkaissut suositukset muistisairauksien ehkäisyyn. Noin joka kolmas Alzheimerin tautitapaus olisi ehkäistävissä…

Pullavanukas uudella twistillä

kategoriassa Blogi

Isoäidin resepteistä on tullut uudelleen trendikkäitä. Monet perinteiset ruuat ja jälkiruuat ovat maukkaita, edullisia ja…