header

Omega-3 edistää näön kehitystä

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.

Näin kirjoitetaan Ruokatiedon uutisissa. 

Terveysväite koskee 0–12 kuukauden ikäisiä korvikeruokittuja vauvoja sekä kiinteitä ruokia syöviä 6–12-kuisia imetettyjä vauvoja.

Korvikeruokittujen vauvojen näön kehitys oli parempi niillä vauvoilla, joide korvikkeen sisältämästä rasvasta ainakin 0,3 % oli DHA:ta. Kyseinen määrä on helppo liittää osaksi normaalia tasapainoista ruokavaliota.

DHA-rikastettu korvike ei tuonut lisähyötyä täysimetettyyn kontrolliryhmään verrattuna. Äidinmaito sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. DHA on omega-3-sarjaan kuuluva monityydyttymätön rasvahappo.

(Lähde Finfood – Suomen Ruokatieto 20.2.2009)

Pin It

Pöytään paikallisruokaa ja luomua

kategoriassa Ajankohtaista

"Lähiruokaa ja luomua olisi saatava kaikkien koulujen kotitalousopetukseen. Se on mahdollista, kun lähiseudulta löytyvät sopivat…

Itsetehtyä joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokablogia pitävä Anne Pfitzner sijoittui herkullisilla ohjeillaan neljän parhaan joukkoon Virginon reseptikisassa. "Sain idean reseptikisan…

Rypsiöljy alentaa verisuonitukoksia ja tulehduksia aiheuttavaa fibrinogeeniä

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyn nauttiminen vähentää terveyttä rapauttavaa fibrinogeeniä elimistössä, osoittaa Tampereen ja Helsingin yliopistoissa tehty rasvahappotutkimus. Fibrinogeeni…