header

Omega-3 edistää näön kehitystä

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.

Näin kirjoitetaan Ruokatiedon uutisissa. 

Terveysväite koskee 0–12 kuukauden ikäisiä korvikeruokittuja vauvoja sekä kiinteitä ruokia syöviä 6–12-kuisia imetettyjä vauvoja.

Korvikeruokittujen vauvojen näön kehitys oli parempi niillä vauvoilla, joide korvikkeen sisältämästä rasvasta ainakin 0,3 % oli DHA:ta. Kyseinen määrä on helppo liittää osaksi normaalia tasapainoista ruokavaliota.

DHA-rikastettu korvike ei tuonut lisähyötyä täysimetettyyn kontrolliryhmään verrattuna. Äidinmaito sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. DHA on omega-3-sarjaan kuuluva monityydyttymätön rasvahappo.

(Lähde Finfood – Suomen Ruokatieto 20.2.2009)

Pin It

Täydellinen kakku

kategoriassa Blogi

Viikonloppuna on rakkaiden ystävieni häät. Siellä on kakkubuffetti, johon kaikki jotka haluavat, voivat tuoda itse…

Fish and chips, syntisen hyvää!

kategoriassa Blogi

Fish and chips on perinteistä englantilaista katuruokaa, rakastuin siihen jo parikymppisenä opiskellessani eglantia kielikoulussa Lontoossa.…

Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat maistuvat jokaiselle

kategoriassa Blogi

Mokkapalat on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen lasten suosikki ja varma tarjottava sekä myyntiartikkeli juhlissa, illanvietoissa,…