header

Omega-3 edistää näön kehitystä

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.

Näin kirjoitetaan Ruokatiedon uutisissa. 

Terveysväite koskee 0–12 kuukauden ikäisiä korvikeruokittuja vauvoja sekä kiinteitä ruokia syöviä 6–12-kuisia imetettyjä vauvoja.

Korvikeruokittujen vauvojen näön kehitys oli parempi niillä vauvoilla, joide korvikkeen sisältämästä rasvasta ainakin 0,3 % oli DHA:ta. Kyseinen määrä on helppo liittää osaksi normaalia tasapainoista ruokavaliota.

DHA-rikastettu korvike ei tuonut lisähyötyä täysimetettyyn kontrolliryhmään verrattuna. Äidinmaito sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. DHA on omega-3-sarjaan kuuluva monityydyttymätön rasvahappo.

(Lähde Finfood – Suomen Ruokatieto 20.2.2009)

Pin It

Palmun alle vai tunturin juureen

kategoriassa Blogi

Kausi paketissa. Viime viikonloppuna oli viimeiset kisat. Lahdessa kisattiin Messilästä siirretyt ylämäkihiihdot urheilukeskuksessa. 1,4km matkalla…

Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa

kategoriassa Blogi

Kisakausi on pyörähtänyt jo käyntiin vaikka pysyvä lumi odottaa vielä tulemistaan. Tällä hetkellä olen Itävallan…

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

kategoriassa Ajankohtaista

Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen…