Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.
Näin kirjoitetaan Ruokatiedon uutisissa.
Terveysväite koskee 0–12 kuukauden ikäisiä korvikeruokittuja vauvoja sekä kiinteitä ruokia syöviä 6–12-kuisia imetettyjä vauvoja.
Korvikeruokittujen vauvojen näön kehitys oli parempi niillä vauvoilla, joide korvikkeen sisältämästä rasvasta ainakin 0,3 % oli DHA:ta. Kyseinen määrä on helppo liittää osaksi normaalia tasapainoista ruokavaliota.
DHA-rikastettu korvike ei tuonut lisähyötyä täysimetettyyn kontrolliryhmään verrattuna. Äidinmaito sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. DHA on omega-3-sarjaan kuuluva monityydyttymätön rasvahappo.
(Lähde Finfood – Suomen Ruokatieto 20.2.2009)