header

Hyvään kuntoon ja ruokavalioon ei ole oikotietä - Hiihtäjä Eevamari Oksanen

eevamari oksanenEevamari Oksanen on pienestä pitäen haaveillut hiihtäjän urasta – siitä lähtien, kun suuri idoli Marja-Liisa Kirvesniemi voitti Olympiakultaa Sarajevossa.

– Ikävuosina 17–20 olin hiihtämättä kilpaa. Sitten aloin miettiä, miksi en tee sitä, mitä eniten haluan tehdä? Varusmiesvuoteni jälkeen aloitin uudelleen, enkä ole katunut!

Parisprintistä Eevamarilla on taskussaan kaksi SM-mitalia, hopeinen ja prossinen.
– Tällä kaudella mitalia lähdetään kirkastamaan, ja tietysti myös henkilökohtaisissa kisoissa on mahdollisimman hyvä sijoitus tavoitteena. Pidemmän ajan tähtäimeni on vuoden 2014 Olympialaisissa. Sinne edetään pienin askelin, tai sauvanvedoin, nauraa Eevamari, jonka mottona on “suoralla ei voi oikaista”.

Näihin pieniin sauvanvetoihin kuuluu myös päivittäinen hyvä ruokavalio. – Ruoka on minulle henkilökohtaisesti tosi iso juttu, se vaikuttaa niin paljon sekä treenaamiseen että palautumiseen. Haluan saada ruoasta mahdollisimman paljon irti, niin ettei se sisällä mitään turhaa. Jos ei syö hyvin, ei myöskään jaksa, Eevamari korostaa.

Hän on miettinyt ravitsemukseen liittyviä asioita myös koulutuksensa ja työnsä kautta. Fysioterapeutiksi valmistunut Eevamari työskentelee liikuntakasvatusaliupseerina pioneerirykmentissä Keuruulla.

Virginoa päivittäin

Eevamari laittaa ruokaa päivittäin sekä leipoo aina kun vain ehtii. – Suosin monipuolista sekaravintoa: lihaa, kalaa, kanaa, kalkkunaa. Kun laittaa ruoan alusta alkaen itse, tietää mitä ruoka sisältää. Siinä ei ole turhia lisäaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä.

– Yhteistyö nimenomaan Virginon kanssa oli minulle ihan itsestäänselvä juttu! Olen käyttänyt kylmäpuristettua rypsiöljyä jo vuosia. Siinä on niin hyviä rasvahappoja, E-vitamiinia kuin urheilijalle tärkeää ubikinonia. Suomalaisuus on minulle iso ja tärkeä asia. Ja kun öljy on kylmäpuristettua, tiedän, ettei valmistusprosessissa ole tuhoutunut mitään tärkeitä aineita– Virgino on ehdoton suosikkini kaikessa mihin tarvitaan rasvaa, sekä ruoanlaitossa että leivonnassa. Öljyä pitää käyttää; jos pullo vain seisoo keittiön työpöydän kulmalla, ei siitä ole hyötyä terveydelle!

Eevamarin parhaat reseptit sisältävät paljon kasviksia sekä supisuomalaisia suppilovahveroita, sipulia ja luomumunia. Leivän päälle hän sipaisee maukasta omatekoista kevytvoita.

www.eevamari.net

 

Pin It

Lisää rasvaa! - Hyviä, pehmeitä rasvoja ei koskaan kannata vältellä

kategoriassa Ajankohtaista

Viva-lehti (9/2011) muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa…

Välipala auttaa jaksamaan - Säännöllinen ateriarytmi

kategoriassa Ajankohtaista

Maaseudun Tulevaisuudessa 19.8.2011 muistutettiin, että säännöllinen ateriarytmi tukee jaksamista koulussa, töissä ja vapaa-ajalla. Pääaterioiden välissä…

Mustapekan Bostonleipä

kategoriassa Blogi

Mistä tietää, että syksy on tulossa? Jos lähden kotoa lenkille niin pääsen juoksemaan viljapeltojen halki…