header

Reseptikisojen konkari kiri voittoon

annekiuru2Virginon kesän reseptikilpailun voitti Anne Kiuru omaperäisellä ja yllätyksellisellä menullaan: pestolla maustettu sienisalaatti, siika omena-purjohunnulla ja kookosletut kauden marjojen kera hurmasivat tuomariston. 

Reseptikilpailuun tuli lukuisia herkullisia ohjeita, joita julkaisemme Virginon sivuilla syksyn mittaan. Annen ohjeet nousivat kuitenkin selvästi ykköseksi.

"Huomasin kilpailun Virginon uutiskirjeestä, joka tulee kuukausittain sähköpostiini. Mutta usein myös googletan reseptikisoja, sillä ruuanlaitto on rakkain harrastukseni, ja osallistun mielelläni kilpailuihin", iloinen ja pirteä Anne kertoo. Hän on saavuttanut aikaisemminkin menestystä, tänä vuonna hän oli mm. kolmas Iltalehden Vuoden kotikokki -kisassa!

Yllätysmomentti

Voittoisiin resepteihin tarvitaan roppakaupalla kokemusta, luovuutta ja mausteeksi jotain yllättävää.

"Pyörittelen ajatusta mielessäni, kokeilen ja testaan, ja yhtä äkkiä jokin hauska idea juolahtaa mieleeni. Etenkin raaka-aineiden ja mausteiden valinnassa tarvitaan luovuutta. Ruokaohjeessa pitää olla jotain omaperäistä, jotain joka erottuu joukosta", Anne kuvaa.

Hän laittaa perheelleen ruokaa päivittäin ja karttelee eineksiä viimeiseen asti. "Teen ruokaa fiilispohjalta, ja jokin kokeilu minulla on melkein aina menossa. Etenkin kasviksia käytän paljon ja monipuolisesti."

"Äiti tekee kaikkea outoa ruokaa", huikkaa Annen 7-vuotias Niko-poika väliin, ja Annea naurattaa. Perhe saa koemaistaa reseptikokeilujen tulokset.

Lepoa, liikuntaa ja Virginoa

"Käyn mielelläni vesijumpassa, mutta vuorotyö on vähän haastavaa harrastamisen kannalta. Omakotitalossa asuvalle riittää myös hyötyliikuntaa, kuten puutarhanhoitoa. Jaksamiseen pimeän syksyn ja talven aikana tarvitaan perusasioita: terveellistä ruokaa, lepoa ja liikuntaa oikeassa suhteessa. Poppakonsteja ei ole", Anne tuumaa. Aamuvuoroon on herätys jo kello 4.30.

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä Anne on jo pitkään käyttänyt kaikkeen ruuanlaittoon. "Asumme Janakkalassa, joten Virgino on meille laadukasta suomalaista lähiruokaa parhaimmillaan!"

Reseptikisan pääpalkinto oli kuntotestausviikonloppu Kisakallion urheiluopistossa. "Lähden sinne hyvän ystäväni ja poikani kummitädin Sirpan kanssa. Odotan kuntotestausta ja palautetta mielenkiinnolla. Osallistuin työnantajani järjestämään kuntotestaukseen parisen vuotta sitten, ja nyt kiinnostaa nähdä, mihin suuntaan tulokset ovat muuttuneet", Anne hymyilee.

Pin It

Leivissä on eroja

kategoriassa Blogi

Luin keväällä kirjoituksen Hankasalmen Sanomista, jossa kerrottiin leivän synnystä pöytään asti. Itselle asia on itsestään…

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

kategoriassa Ajankohtaista

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania. Unitutkija, professori Markku Partista…

Heinähommista MM-kisoihin

kategoriassa Blogi

En muista milloin olisin ollu noin puhki kauden jälkeen. Toukokuu meni vielä fiilispohjalta. Kävin lenkillä,…