header

Reseptikisojen konkari kiri voittoon

annekiuru2Virginon kesän reseptikilpailun voitti Anne Kiuru omaperäisellä ja yllätyksellisellä menullaan: pestolla maustettu sienisalaatti, siika omena-purjohunnulla ja kookosletut kauden marjojen kera hurmasivat tuomariston. 

Reseptikilpailuun tuli lukuisia herkullisia ohjeita, joita julkaisemme Virginon sivuilla syksyn mittaan. Annen ohjeet nousivat kuitenkin selvästi ykköseksi.

"Huomasin kilpailun Virginon uutiskirjeestä, joka tulee kuukausittain sähköpostiini. Mutta usein myös googletan reseptikisoja, sillä ruuanlaitto on rakkain harrastukseni, ja osallistun mielelläni kilpailuihin", iloinen ja pirteä Anne kertoo. Hän on saavuttanut aikaisemminkin menestystä, tänä vuonna hän oli mm. kolmas Iltalehden Vuoden kotikokki -kisassa!

Yllätysmomentti

Voittoisiin resepteihin tarvitaan roppakaupalla kokemusta, luovuutta ja mausteeksi jotain yllättävää.

"Pyörittelen ajatusta mielessäni, kokeilen ja testaan, ja yhtä äkkiä jokin hauska idea juolahtaa mieleeni. Etenkin raaka-aineiden ja mausteiden valinnassa tarvitaan luovuutta. Ruokaohjeessa pitää olla jotain omaperäistä, jotain joka erottuu joukosta", Anne kuvaa.

Hän laittaa perheelleen ruokaa päivittäin ja karttelee eineksiä viimeiseen asti. "Teen ruokaa fiilispohjalta, ja jokin kokeilu minulla on melkein aina menossa. Etenkin kasviksia käytän paljon ja monipuolisesti."

"Äiti tekee kaikkea outoa ruokaa", huikkaa Annen 7-vuotias Niko-poika väliin, ja Annea naurattaa. Perhe saa koemaistaa reseptikokeilujen tulokset.

Lepoa, liikuntaa ja Virginoa

"Käyn mielelläni vesijumpassa, mutta vuorotyö on vähän haastavaa harrastamisen kannalta. Omakotitalossa asuvalle riittää myös hyötyliikuntaa, kuten puutarhanhoitoa. Jaksamiseen pimeän syksyn ja talven aikana tarvitaan perusasioita: terveellistä ruokaa, lepoa ja liikuntaa oikeassa suhteessa. Poppakonsteja ei ole", Anne tuumaa. Aamuvuoroon on herätys jo kello 4.30.

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä Anne on jo pitkään käyttänyt kaikkeen ruuanlaittoon. "Asumme Janakkalassa, joten Virgino on meille laadukasta suomalaista lähiruokaa parhaimmillaan!"

Reseptikisan pääpalkinto oli kuntotestausviikonloppu Kisakallion urheiluopistossa. "Lähden sinne hyvän ystäväni ja poikani kummitädin Sirpan kanssa. Odotan kuntotestausta ja palautetta mielenkiinnolla. Osallistuin työnantajani järjestämään kuntotestaukseen parisen vuotta sitten, ja nyt kiinnostaa nähdä, mihin suuntaan tulokset ovat muuttuneet", Anne hymyilee.

Pin It

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: Korkea omega-6-pitoisuus voi suojata ennenaikaiselta kuolemalta

kategoriassa Ajankohtaista

Korkeat veren linolihappopitoisuudet näyttävät vähentävän riskiä ennenaikaiseen kuolemaan, ilmenee Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Tutkimuksesta raportoi Savon…

Terveellistä ja ympäristöystävällistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

MTT:n uusi vertailu kertoo mitä syödä, jos haluaa ruuan olevan sekä terveellistä että ympäristöystävällistä. Tähän…

Mausteinen kasvisbulgur

kategoriassa Blogi

Bulgur, samoin kuin couscous, ovat suosikkejani, sillä niistä valmistuu ateria todella helposti ja nopeasti. Sydäntalvella…