header

Seitsemän edullista superruokaa Suomesta

Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät Superruokaa Pohjolasta -ruokakursseja ympäri Suomen, kertoo Iltalehti. Artikkelissa kerrotaan tarkemmin seitsemästä suomalaisesta superruuasta, mm. mustikasta, rypsiöljystä ja kaurasta.

Suomen pelloilla, metsissä ja järvissa kasvaa upeaa ruokaa, jota voi hyvin kutsua superruuaksi. Nämä ruuat löytyvät joka kaupasta. Pohjolan ruokavalio parantaa tutkimusten mukaan verenpainetta ja veren rasva-arvoja, auttaa painonhallinnassa sekä ehkäisee sydäntauteja ja kakkostyypin diabetesta.

Mustikka on antioksidanttipommi, joka mm. ehkäisee kakkostyypin diabetesta. Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, siinä on eniten kertatyydyttymätöntä rasvaa. Kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä päivässä turvaa välttämättömien rasvahappojen saannin.

Muikussa on paljon omega-3-rasvahappoja, jotka mm. osallistuvat hermoston kehitykseen ja ylläpitävät näön tarkkuutta. Kauran kuitu beetaglukaani pitää kolesterolin kurissa, tasaa verensokeripiikkejä ja edistää vatsan toimintaa.

Kaaleista saa hyvin folaattia, josta suomalaisilla on puutetta. Juuresten väriaineet puolestaan ovat bioaktiivisia yhdisteitä, jotka toimivat elimistössä antioksidantteina. Härkäpavussa taas on hyvälaatuista proteiinia ja liukoista kuitua, joka hoitaa suolta ja auttaa painonhallinnassa.

Lue artikkeli tästä: http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016022621178437_ah.shtml

Pin It

Mustikka-rahkakääretorttu

kategoriassa Blogi

Tänä kesänä mustikoita on löytynyt todella paljon, ja satokausi jatkuu. Tuoreista, itse kerätyistä marjoista saa…

Brasilialainen feijoada-lihapata ja maniokkiranskalaiset

kategoriassa Blogi

Sateisen harmaana päivänä lämmittää ja ilahduttaa eksoottinen, mausteinen ruoka. Brasilialainen feijoada-pata on lihansyöjän unelma, sillä…

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

kategoriassa Blogi

Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta…