header

Seitsemän edullista superruokaa Suomesta

Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät Superruokaa Pohjolasta -ruokakursseja ympäri Suomen, kertoo Iltalehti. Artikkelissa kerrotaan tarkemmin seitsemästä suomalaisesta superruuasta, mm. mustikasta, rypsiöljystä ja kaurasta.

Suomen pelloilla, metsissä ja järvissa kasvaa upeaa ruokaa, jota voi hyvin kutsua superruuaksi. Nämä ruuat löytyvät joka kaupasta. Pohjolan ruokavalio parantaa tutkimusten mukaan verenpainetta ja veren rasva-arvoja, auttaa painonhallinnassa sekä ehkäisee sydäntauteja ja kakkostyypin diabetesta.

Mustikka on antioksidanttipommi, joka mm. ehkäisee kakkostyypin diabetesta. Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, siinä on eniten kertatyydyttymätöntä rasvaa. Kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä päivässä turvaa välttämättömien rasvahappojen saannin.

Muikussa on paljon omega-3-rasvahappoja, jotka mm. osallistuvat hermoston kehitykseen ja ylläpitävät näön tarkkuutta. Kauran kuitu beetaglukaani pitää kolesterolin kurissa, tasaa verensokeripiikkejä ja edistää vatsan toimintaa.

Kaaleista saa hyvin folaattia, josta suomalaisilla on puutetta. Juuresten väriaineet puolestaan ovat bioaktiivisia yhdisteitä, jotka toimivat elimistössä antioksidantteina. Härkäpavussa taas on hyvälaatuista proteiinia ja liukoista kuitua, joka hoitaa suolta ja auttaa painonhallinnassa.

Lue artikkeli tästä: http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016022621178437_ah.shtml

Pin It

Löytöjä kukkapenkistä

kategoriassa Blogi

Huhtikuu hurahti ja se oli itselle se lomakuukausi. Tosin puoleen väliin asti tuli oltua suksilla…

Reseptikisassa menestynyt Sari Nieminen: Virginoa joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Sari Niemisen perheessä Kausalassa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin puuronsilmänä sen kotimaisuuden ja terveellisyyden takia. Sari…

Grillissä voi tehdä mitä vain – vaikka rosvopaistia!

kategoriassa Ajankohtaista

Keittiömestari Kim Palhus viihtyy kesällä parhaiten grillin ääressä, ja kehittää koko ajan uusia ideoita grilliherkuiksi.