header

Rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen

hanna9Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen vastaanotolla rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen. "Luulisi, että ihmiset tietävät kovan ja pehmeän rasvan eron. Mutta ei siltä näytä”, Partanen sanoo.
Hanna Partasta haastatteli Maaseudun tulevaisuus -lehti.

Monet ovat hurahtaneet kookosrasvaan ja pitävät sitä huipputerveellisenä. Partasen mukaan kyse on siitä, että kookosrasva on huikean hyvin markkinoitu. Kun alan puhua välttämättömistä rasvahapoista ja siitä, ettei niitä kookosrasvassa juuri ole, ihmisiltä loksahtaa suu auki", Partanen kertoo.

Kookosrasvassa on kovaa rasvaa eli tyydyttyneitä rasvahappoja yli 90 prosenttia. Pehmeiden, tyydyttymättömien rasvojen osuus kookosöljyssä on alle 7 prosenttia. Esimerkiksi rypsiöljyn koostumus on päinvastainen: sen rasvahapoista alle 6 prosenttia on tyydyttyneitä ja loput ovat pehmeitä rasvahappoja. Transrasvahappoja rypsiöljy ei sisällä lainkaan.

Ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja, eli rasvahappoja, joita elimistö ei pysty itse valmistamaan, on kookosöljyssä erittäin vähän: linolihappoa (omega-6) 1,9 prosenttia ja alfalinoleenihappoa 0,2 prosenttia. Rypsiöljyssä linolihappoa on 22 prosenttia ja alfalinoleenihappoa 11 prosenttia.

Linkki Maaseudun tulevaisuuden artikkeliin: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/ravitsemusterapeutti-ihmeiss%C3%A4%C3%A4n-miten-ihmiset-on-narutettu-sy%C3%B6m%C3%A4%C3%A4n-kookosrasvaa-1.172523

Pin It

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Marjajutska

kategoriassa Blogi

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa…

Parsarisotto on alkukesän herkku

kategoriassa Blogi

Nyt eletään kotimaisen tuoreen parsan satokautta! Italialaistyylisessä risotossa parsa kypsyy juuri sopivan rapsakkaaksi. Parsarisotto on…