header

Rypsiöljy on luonnollinen elintärkeiden omega-3-rasvahappojen lähde

pullo rypsissaKalaöljyvalmisteet eivät korvaa kalaa, eikä niitä tarvitse syödä elintärkeää omega-3:a saadakseen, toteaa ravitsemusterapeutti Ursula Schwab Me Naisissa.

Keskikokoisen ihmisen omega-3-rasvahappojen saannin turvaa esimerkiksi 2 ruokalusikallista rypsiöljyä päivässä.

Kalan terveellisyyttä hehkutetaan joka paikassa, mutta entä jos sitä ei syö kovin usein enkä saa tarpeeksi tärkeitä omega-3-rasvahappoja? Voiko puutteen korjata kalaöljykapseleilla? Ursula Schwabin mukaan ei voi.

”Henkilöille, jotka eivät syö kalaa, ei suositella kalaöljyvalmisteita. Sen sijaan heidän tulee kiinnittää huomiota siihen, että ruokavaliossa on riittävästi omega-3-rasvahappoja kasvikunnasta.

Hyviä lähteitä ovat mm. pellavansiemen-, camelina-, hampunsiemen-, rypsi-, rapsi-, soija- ja saksanpähkinäöljyt sekä pellavan- ja hampunsiemenrouhe ja saksanpähkinät. Pellavan- ja hampunsiemenrouhetta ei kuitenkaan suositella yli 15 grammaa päivässä (2 pientä ruokalusikallista) niiden sisältämien raskasmetallien vuoksi.”

KESKIKOKOISEN IHMISEN OMEGA-3-RASVAHAPPOJEN SAANNIN TURVAA
noin 2 ruokalusikallista rypsi-, rapsi- tai soijaöljyä päivässä TAI
noin ruokalusikallinen camelinaöljyä TAI
vajaa ruokalusikallinen hampunsiemenöljyä TAI
noin puoli ruokalusikallista pellavansiemenöljyä päivässä.

Myös margariinit, jotka sisältävät rypsi- ja camelinaöljyjä, toimivat omega-3-rasvahappojen lähteinä.

FT Ursula Schwab on ravitsemustutkija, laillistettujen ravitsemusterapeuttien opettaja Itä-Suomen yliopistossa, ravitsemussuositusten kirjoittaja ja tekee myös potilastyötä.

Lue Me Naisten juttu kokonaisuudessaan: https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/ravinto/en-syo-tarpeeksi-kalaa-voinko-saada-sen-hyvat-vaikutukset

Pin It

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

kategoriassa Ajankohtaista

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania. Unitutkija, professori Markku Partista…

Ihania rapeita vohveleita!

kategoriassa Blogi

Vohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla. Vohveleita on kiva tarjota sekä…