header

Rypsiöljy on luonnollinen elintärkeiden omega-3-rasvahappojen lähde

pullo rypsissaKalaöljyvalmisteet eivät korvaa kalaa, eikä niitä tarvitse syödä elintärkeää omega-3:a saadakseen, toteaa ravitsemusterapeutti Ursula Schwab Me Naisissa.

Keskikokoisen ihmisen omega-3-rasvahappojen saannin turvaa esimerkiksi 2 ruokalusikallista rypsiöljyä päivässä.

Kalan terveellisyyttä hehkutetaan joka paikassa, mutta entä jos sitä ei syö kovin usein enkä saa tarpeeksi tärkeitä omega-3-rasvahappoja? Voiko puutteen korjata kalaöljykapseleilla? Ursula Schwabin mukaan ei voi.

”Henkilöille, jotka eivät syö kalaa, ei suositella kalaöljyvalmisteita. Sen sijaan heidän tulee kiinnittää huomiota siihen, että ruokavaliossa on riittävästi omega-3-rasvahappoja kasvikunnasta.

Hyviä lähteitä ovat mm. pellavansiemen-, camelina-, hampunsiemen-, rypsi-, rapsi-, soija- ja saksanpähkinäöljyt sekä pellavan- ja hampunsiemenrouhe ja saksanpähkinät. Pellavan- ja hampunsiemenrouhetta ei kuitenkaan suositella yli 15 grammaa päivässä (2 pientä ruokalusikallista) niiden sisältämien raskasmetallien vuoksi.”

KESKIKOKOISEN IHMISEN OMEGA-3-RASVAHAPPOJEN SAANNIN TURVAA
noin 2 ruokalusikallista rypsi-, rapsi- tai soijaöljyä päivässä TAI
noin ruokalusikallinen camelinaöljyä TAI
vajaa ruokalusikallinen hampunsiemenöljyä TAI
noin puoli ruokalusikallista pellavansiemenöljyä päivässä.

Myös margariinit, jotka sisältävät rypsi- ja camelinaöljyjä, toimivat omega-3-rasvahappojen lähteinä.

FT Ursula Schwab on ravitsemustutkija, laillistettujen ravitsemusterapeuttien opettaja Itä-Suomen yliopistossa, ravitsemussuositusten kirjoittaja ja tekee myös potilastyötä.

Lue Me Naisten juttu kokonaisuudessaan: https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/ravinto/en-syo-tarpeeksi-kalaa-voinko-saada-sen-hyvat-vaikutukset

Pin It

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa…

Moni muotidieetti perustuu uskomuksiin

kategoriassa Ajankohtaista

- Osa suomalaisista elää vähän niin kuin keskiajalla, jolloin tieteellistä tietoa ei ollut käytettävissä, ajattelee…

Kylmäpuristetun Virginon monipuolisuus näkyi avajaisten buffetissa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon uusi tehdas vihittiin käyttöön tiistaina 15.1.2008. Avajaisten maukkaat buffet-tarjoilut suunnitellut Fazer Amican edustuskokki Atte…