header

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Nuutinen kirjoitti ajatuksistaan Helsingin Sanomissa 13.6.2011.

Nuutisen mukaan lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot. Siten oppimisen näkökulmasta on tähdellistä, että lapset jo pienestä pitäen oppivat syömään päivittäin kasviöljypohjaista salaatinkastiketta ja laittamaan leivälle, mieluiten rukiiselle, riittävän rasvaista kasvirasvapohjaista levitettä. Lisää aivoille ja oppimiselle välttämätöntä pehmeää rasvaa lapset saavat rasvaisista kaloista.

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden ja myös aivojen kannalta ihanteellinen. Rypsiöljyssä on erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kylmäpuristetun rypsiöljyn savuamispiste on korkea, joten sitä voidaan käyttää kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi.

 

Pin It

Sonja Lumpeen puutarhan sato jalostuu herkuiksi

kategoriassa Ajankohtaista

Sonjan puutarha -ohjelmaa esitetään FOX-kanavalla huhtikuussa keskiviikkoisin kello 17.30 sekä useina uusintoina. Mukana ohjelmassa on…

Rypsiöljy täydentää vauvan ruokavalion

kategoriassa Ajankohtaista

Hertta Kuvaja on saanut päivittäin puuron joukossa kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä puolen vuoden ikäisestä alkaen. ”Rypsiöljyllä saa…

Mustapekan Bostonleipä

kategoriassa Blogi

Mistä tietää, että syksy on tulossa? Jos lähden kotoa lenkille niin pääsen juoksemaan viljapeltojen halki…