header

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Nuutinen kirjoitti ajatuksistaan Helsingin Sanomissa 13.6.2011.

Nuutisen mukaan lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot. Siten oppimisen näkökulmasta on tähdellistä, että lapset jo pienestä pitäen oppivat syömään päivittäin kasviöljypohjaista salaatinkastiketta ja laittamaan leivälle, mieluiten rukiiselle, riittävän rasvaista kasvirasvapohjaista levitettä. Lisää aivoille ja oppimiselle välttämätöntä pehmeää rasvaa lapset saavat rasvaisista kaloista.

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden ja myös aivojen kannalta ihanteellinen. Rypsiöljyssä on erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kylmäpuristetun rypsiöljyn savuamispiste on korkea, joten sitä voidaan käyttää kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi.

 

Pin It

Värikästä ruokaa – punajuuririsotto ja mustikkarahka

kategoriassa Blogi

Ravitsemusasiantuntijat kehottavat syömään värikästä ruokaa – ja nimenomaan niin, että värit tulevat kasviksista. Eri värisissä…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Rahkatäyte raikastaa mansikka-marenkikakun

kategoriassa Blogi

Marenkilevyistä koottu kakku sopii niillekin, jotka välttävät gluteenia. Kun valitsee laktoosittoman kerman ja rahkan, herkku…