header

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Nuutinen kirjoitti ajatuksistaan Helsingin Sanomissa 13.6.2011.

Nuutisen mukaan lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot. Siten oppimisen näkökulmasta on tähdellistä, että lapset jo pienestä pitäen oppivat syömään päivittäin kasviöljypohjaista salaatinkastiketta ja laittamaan leivälle, mieluiten rukiiselle, riittävän rasvaista kasvirasvapohjaista levitettä. Lisää aivoille ja oppimiselle välttämätöntä pehmeää rasvaa lapset saavat rasvaisista kaloista.

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden ja myös aivojen kannalta ihanteellinen. Rypsiöljyssä on erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kylmäpuristetun rypsiöljyn savuamispiste on korkea, joten sitä voidaan käyttää kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi.

 

Pin It

Viime kesänä pakastetuista marjoista valmistuu gluteeniton marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Pakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle. Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen…

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

kategoriassa Blogi

Kun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen…

Kirurgit varoittavat suositusta ravintolisästä

kategoriassa Ajankohtaista

Suositut omega 3 -rasvahappoa sisältävät kapselit ovat kirurgian näkökulmasta vaarallisia, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.