header

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Nuutinen kirjoitti ajatuksistaan Helsingin Sanomissa 13.6.2011.

Nuutisen mukaan lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot. Siten oppimisen näkökulmasta on tähdellistä, että lapset jo pienestä pitäen oppivat syömään päivittäin kasviöljypohjaista salaatinkastiketta ja laittamaan leivälle, mieluiten rukiiselle, riittävän rasvaista kasvirasvapohjaista levitettä. Lisää aivoille ja oppimiselle välttämätöntä pehmeää rasvaa lapset saavat rasvaisista kaloista.

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden ja myös aivojen kannalta ihanteellinen. Rypsiöljyssä on erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kylmäpuristetun rypsiöljyn savuamispiste on korkea, joten sitä voidaan käyttää kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi.

 

Pin It

Raikas rahka-appelsiinikakku mökkivieraille

kategoriassa Blogi

Monella on kesäperinteenä tarjota kahvin kera itsetehtyä kermatäytekakkua. Rahka, appelsiinimehu ja miedosti pähkinäinen kylmäpuristettu rypsiöljy…

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

kategoriassa Blogi

Vieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon…

Presidentti Niinistö vieraili Food From Finland -osastolla

kategoriassa Ajankohtaista

Vahvasti Venäjän markkinoille tähtäävä Virgino oli helmikuun puolivälissä, 11.-15.2. mukana Prodexpo-messuilla Moskovassa. Tiistaina 12.2. tasavallan…