header

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Nuutinen kirjoitti ajatuksistaan Helsingin Sanomissa 13.6.2011.

Nuutisen mukaan lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot. Siten oppimisen näkökulmasta on tähdellistä, että lapset jo pienestä pitäen oppivat syömään päivittäin kasviöljypohjaista salaatinkastiketta ja laittamaan leivälle, mieluiten rukiiselle, riittävän rasvaista kasvirasvapohjaista levitettä. Lisää aivoille ja oppimiselle välttämätöntä pehmeää rasvaa lapset saavat rasvaisista kaloista.

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden ja myös aivojen kannalta ihanteellinen. Rypsiöljyssä on erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja. Kylmäpuristetun rypsiöljyn savuamispiste on korkea, joten sitä voidaan käyttää kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi.

 

Pin It

Paistetut ahvenet, sitruunamuusi ja maa-artisokkalastut

kategoriassa Blogi

Voiko perunan ystävälle olla parempaa kuin sitruunamuusi! Sitruunalla maustettu perunasose maistuu etenkin kalan ja kasvisruokien…

Kylmäpuristetun Virginon monipuolisuus näkyi avajaisten buffetissa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon uusi tehdas vihittiin käyttöön tiistaina 15.1.2008. Avajaisten maukkaat buffet-tarjoilut suunnitellut Fazer Amican edustuskokki Atte…

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…