Aamulla ei ruoka aina maistu, ja usein on kiire. Hyvä aamiainen pitäisi kuitenkin nauttia, jotta jaksaa päivän menot eikä tule naposteltua epäterveellisiä välipaloja.
Minun ratkaisuni on usein smoothie. Se on helppo ja nopea tehdä, ja sen voi tehdä valmiiksi edellisenä iltana jääkaappiin – tai tehdä kerrallaan vaikka kannullisen! Smoothie maistuu silloinkin, kun vaikkapa voileivät tai puuro tuntuu liian raskaalta syömiseltä, ja aineksia voi vaihdella oman maun mukaan sekä käyttää mitä kaapeista löytyy.
Monen muun tavoin nautin usein proteiinijauheesta tehdyistä smoothieista, mutta niihin voi lisätä paljon muutakin kuin vain vettä, maitoa tai kasvimaitoa.
Kylmäpuristettu rypsiöljy tuo proteiinismoothieen hyviä rasvahappoja, kauralese kuituja ja marjat vitamiineja sekä flavonoideja. Nam!
Mustikka-proteiinismoothie
(2 annosta)
100 g pakastemustikoita (jäisinä)
1 rkl marjajauhetta (esim. mustikka- tai mustaherukkajauhetta)
3 rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl luomu agavesiirappia
3 rkl kauraleseitä
4 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
(koristeeksi kookoslastuja tai -hiutaleita ja mustikoita)
Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella, kaada laseihin ja nauti!