header

Venäläiset cebureki-piiraat vappuun

cheburek piiraatVappuun sopivat oivallisesti venäläiset cebureki-piiraat. Ne voi vappumunkkien tapaan uppopaistaa öljyssä, tai sitten sivellä piiraiden päälle öljyä ja paistaa uunissa.

Taikinaan tulee piimää tai luonnonjogurttia ja maukas lihatäyte maustetaan valkosipulilla ja persiljalla.

Virginon Valkosipuliöljyä käyttämällä saat herkullisen valkosipulin maun täytteeseen helposti!

Venäläiset cebureki-piiraat
(20 kpl)
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
450 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
300 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 rkl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 1 valkosipulin kynsi pilkottuna)
½ tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua persiljaa

Sekoita muna jogurtin joukkoon ja suola sekä leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään odottamaan.

Paista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä, mausta ja tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä.

Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päälle. Ota siitä muotilla pyörylöitä. Laita täytettä pyörylöiden keskelle ja sivele reunat vedellä. Käännä taikina kaksinkerroin ja nipistä piiraat kiinni jauhotetuin sormin.

Sivele pasteijat Valkosipuliöljyllä tai maustamattomalla öljyllä ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Pin It

Hyvä rasva pitää liikkeessä - Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen

kategoriassa Ajankohtaista

Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja hyvään elämään: "Tarpeeksi hyviä rasvoja, paljon…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…

Kotitalous-lehti: kylmäpuristettu rypsiöljy pohjoismaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalous-lehdessä 1/2010 useat tutkijat ja asiantuntijat kertovat huipputrendikkäästä pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen superruoista; täysjyvärukiista ja…