header

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

appelsiinipestoPastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa.

Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta ja manteleista tehty appelsiinipestokastike on loistava valinta kesäiselle lounaalle. Virginon maukas Rosmariiniöljy on kuin tehty appelsiinipestoon.

Kun tarjoaa peston kanssa täysjyväpastaa, ovat kaikki ruuan ainekset myös terveyttä edistäviä!

2 appelsiinia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl (100 g) kuorittuja manteleita
1/3 ruukkua basilikaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 rkl parmesaaniraastetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Kuori appelsiinit. Paloittele appelsiinit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu appelsiinien joukkoon. Lisää loput peston ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Pin It

Tulista italialaista

kategoriassa Blogi

Onnistuin keittämään todella herkullisen kasvis-minestronekeiton, johon laitoin pastan sijaan kikherneitä. Eli tällä kertaa viljan korvasi…

Liikunta ja luonnon antimet

kategoriassa Blogi

SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksanen on uusi blogikirjoittajamme Luonnossa liikkuminen kuuluu olennaisena osana treenaamiseeni ja myös työhöni.…

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…