header

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

appelsiinipestoPastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa.

Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta ja manteleista tehty appelsiinipestokastike on loistava valinta kesäiselle lounaalle. Virginon maukas Rosmariiniöljy on kuin tehty appelsiinipestoon.

Kun tarjoaa peston kanssa täysjyväpastaa, ovat kaikki ruuan ainekset myös terveyttä edistäviä!

2 appelsiinia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl (100 g) kuorittuja manteleita
1/3 ruukkua basilikaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 rkl parmesaaniraastetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Kuori appelsiinit. Paloittele appelsiinit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu appelsiinien joukkoon. Lisää loput peston ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Pin It

Laadukkaita klassikkoreseptejä herkullisten tarinoiden kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjassa (Otava 2018) on yli 50 takuuvarmaa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin resepteihin…

Perinteiset pohjoismaiset raaka-aineet uusia superruokia

kategoriassa Ajankohtaista

Uusia superruokia ovat Pohjoismaiden ruokakulttuuriin kuuluvat perinteiset raaka-aineet kuten marjat, kala, rypsiöljy, täysjyväkaura ja -ruis…

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista - Filosofian tohtori Outi Nuutinen

kategoriassa Ajankohtaista

Lasten ravitsemuksen ja oppimisen yhteyttä on tarpeen arvioida kokonaisvaltaisesti tutkimusnäyttöön perustuen, painottaa filosofian tohtori Outi…