header

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

appelsiinipestoPastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa.

Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta ja manteleista tehty appelsiinipestokastike on loistava valinta kesäiselle lounaalle. Virginon maukas Rosmariiniöljy on kuin tehty appelsiinipestoon.

Kun tarjoaa peston kanssa täysjyväpastaa, ovat kaikki ruuan ainekset myös terveyttä edistäviä!

2 appelsiinia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl (100 g) kuorittuja manteleita
1/3 ruukkua basilikaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 rkl parmesaaniraastetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Kuori appelsiinit. Paloittele appelsiinit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu appelsiinien joukkoon. Lisää loput peston ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Pin It

Jopa kolmannes syövistä voitaisiin välttää hyvän ruokavalion avulla

kategoriassa Ajankohtaista

Uutuuskirja esittelee 15 ruokaa, jotka voivat auttaa ehkäisemään syöpää. Tärkeintä on kuitenkin ruokavalion kokonaisuus. Aiheesta…

Itse pyydetty ja kerätty ruoka on parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Turkulainen nuorisotyöntekijä Ana Kuusisto on monessa mukana. Ruuanlaitosta, viljelystä, kalastuksesta ja sienestyksestä innostunut mies osallistui…

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin…