Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

appelsiinipestoPastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa.

Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta ja manteleista tehty appelsiinipestokastike on loistava valinta kesäiselle lounaalle. Virginon maukas Rosmariiniöljy on kuin tehty appelsiinipestoon.

Kun tarjoaa peston kanssa täysjyväpastaa, ovat kaikki ruuan ainekset myös terveyttä edistäviä!

2 appelsiinia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl (100 g) kuorittuja manteleita
1/3 ruukkua basilikaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 rkl parmesaaniraastetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Kuori appelsiinit. Paloittele appelsiinit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu appelsiinien joukkoon. Lisää loput peston ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Pin It