Tiedät varmasti perinteisen porkkanakakun, johon tulee sulatejuustosta tehty kuorrutus? Porkkanakakkusmoothiessa on samaa makumaailmaa.
Smoothie on terveellinen, mutta myös ruokaisa ja siinä on paljon ravintoaineita – smoothien voimin jaksaa pitkään. Se sopii paitsi aamupalaksi, myös välipalaksi, iltapalaksi tai vaikka jälkiruuaksi.
Itselläni on tapana tehdä kerralla viikon smoothiet kannuun jääkaappiin, mikä helpottaa huomattavasti kiireisiä aamuja.
Vinkki: kanelijauheeksi kannattaa valita ceyloninkaneli, sillä se ei juurikaan sisällä myrkyllistä kumariinia.
Porkkanakakkusmoothie
2 dl porkkanamehua (tai porkkanasosetta tai hienoksi raastettua tuoretta porkkanaa)
1 banaani
200 g ananasmurskaa ananasmehussa (säilyke)
2 dl kookosmaitoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl ceyloninkanelia
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 dl pikakaurahiutaleita tai kauraleseitä
2 rkl maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
1 rkl hunajaa
Annostele ainekset kulhoon ja sekoita smoothie tasaiseksi sauvasekoittimella.