Aprikoosi tuo twistiä mustikkakakkuun

aprokoosimustikkakakkuOn taas se aika vuodesta, kun pakastin on pullollaan marjoja (joillakin vielä viime sadon!) ja metsästäkin löytyy vielä lisää.

Perinteistä pullataikinapohjaan tehtyä mustikkapiirakkaa ei tietenkään voita mikään, mutta välillä on kiva loihtia myös uutta. Sovelsin hieman vaalean kakun perusohjetta ja toin siihen mehevyyttä kreikkalaisella jogurtilla. Kakun päälle laitoin mustikoiden ohella aprikooseja, yhdistelmä on paitsi kivan näköinen myös pirteän maukas.

Tämä kakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, sillä kakkua ei kumota. Jos irtopohjavuokaa ei ole kaapissa, myös pyöreä, melko korkeareunainen piirakkavuoka käy. Muistutan, että vanhaa ohjetta kannattaa seurata aina, niin nytkin: suolaiseen ruokaan aina hiukan makeutta, makeaan jälkiruokaan aina hiukan suolaa.

Aprikoosi-mustikkakakku
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,6 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ tl vaniljauutetta
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 rkl korppujauhoja
6 aprikoosia
2 dl mustikoita
päälle 1 rkl sokeria

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa.

Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kevyesti vatkaten öljy, jogurtti ja vaniljauute.

Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi liikoja vatkaamatta.

Voitele irtopohjavuoka öljyllä ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa puoli tuntia.

Halkaise sillä aikaa aprikoosit ja poista kivet. Levitä aprikoosit ja mustikat kakulle ja paista vielä toiset puoli tuntia.

Ripota kakun pintaan sokeria. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan reunan irrottamista.

Pin It