header

Ruokapakki mukaan reissuun

Eevamari hiihtääViime kirjoituksen jälkeen on tullut reissattua ihan urakalla. Vuoden alussa kävi kutsu ampumahiihdon maailman cupin kisoihin Saksan Oberhofiin ja Tsekin Nove Mestoon.

Tällä hetkellä olen Norjan talviurheilun mekassa Holmenkollenilla samoissa karkeloissa. Itse olen näissä ympyröissä vielä ihan untuvikko, mutta koko ajan tulee oppia lisää. Joka maassa on oma kulttuurinsa urheilun suhteen, mutta niin se on myös ruoissa.

Saksassa joka kulmalta sai bradwurstia, Tsekeissä monessa ruoassa oli nakkiyllätyksiä. Norjan ruoan suhteen ei pysty vielä sanomaan mitään isompaa.

Viime reissulla alkoi tehdä mieli kunnon kotiruokaa. Vaikka reissussa ruoka on ollu hyvää ja sitä todellakin on ollu riittävästi niin silti kunnon kotiruoalle ei vedä mikään vertoja. Sitä kun pääs kotia niin seuraavana päivänä piti tehdä perunamuussia jauhelihakastikkeella. Oli muuten hyvää. Välillä pienetkin asiat tekee ihmeitä. Toinen mitä reissussa kaipaa on äitin tekemä ruisleipä. Se on maailman parasta.

Itelle on kerääntynyt oma "ruokapakki" joka lähtee aina reissuun mukaan. Sieltä löytyy pähkinöitä, ruisleipää, marjajauheita, puurohiutaleita, ruususuolaa ja itselle sopivat lisäravinteet. Sellaisia tuotteita, ettei tarvitse jääkaappia. Pieniä lisiä paikallisiin ruokiin, mutta itselle tärkeitä.

Viikonloppuna tuli tehtyä pizzaa niin tässä tulee pohjan ohje myös muille kokeiluun. Pohjasta tulee ruokasampi ja on muutakin kuin vehnäjauhoja.

2dl vettä
1dl Riihipuodin ohrahiutaleita
4rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1tl ruususuolaa
1/2 pss kuivahiivaa
n. 4dl täysjyväspelttijauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen ohrahiutaleet, öljy ja suola. Lisää osa jauhoista mihin on lisätty kuivahiiva. Lisää jauhoja niin, että taikina on helppo levittää pellille. Annoksesta tulee yksi pellillinen. Oman maun mukaan päälliset, 225astetta ja n.10-15min.

Pin It

Hyvän elämän eväät: jalkapalloa, matkustelua ja ruuanlaittoa

kategoriassa Ajankohtaista

TPS jalkapallon tiedottaja Heikki Möttönen on intohimoinen penkkiurheilun harrastaja. Miehen muita kiinnostuksen kohteita ovat matkailu…

Kolesteroli on elintärkeä ja kohtalokas aine

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailmassa 2/2018 on laaja artikkeli kolesterolista. Juttuun on haastateltu professori, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri…

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…