header

Täytetty avocado pitää pintansa

avocadotTäytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä tämä herkullinen alkupala ja buffet-pöydän herkku on tullut takaisin.

Avocadot voi täyttää monilla eri täytteillä, rajana vain luovuus ja mielikuvitus.

Avocadossa on hyviä rasvoja, ja kun täytteessä on mukana kylmäpuristettua rypsiöljyä, annoksesta saa päivän tarpeen pehmeitä rasvoja.

Tuorejuustotäytteiset avocadot

4 syöntikypsää avocadoa
½ sitruunan mehu
200 g mustapippurituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa maun mukaan
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja hiukan kuivattua rosmariinia)
mustapippuria myllystä
tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Halkaise avocadot, poista kivet ja pirskota avocadoille hieman sitruunamehua.

Sekoita täyte ja lusikoi sitä reilusti avocadoille.

Ripota päälle mustapippuria ja koristele avocadot tuoreilla yrteillä.

Pin It

Omega-3 edistää näön kehitystä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.…

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

kategoriassa Blogi

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia! Olen itse nyt innostunut…

Tomaatit suojaavat niin syövältä kuin sydänkohtauksiltakin

kategoriassa Ajankohtaista

– rypsiöljyssä kuumentaminen edistää lykopeenin imeytymistä. Kotimaisten tomaattien kausi on nyt parhaimmillaan. Jotta tomaattien terveysvaikutuksista…