header

Täytetty avocado pitää pintansa

avocadotTäytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä tämä herkullinen alkupala ja buffet-pöydän herkku on tullut takaisin.

Avocadot voi täyttää monilla eri täytteillä, rajana vain luovuus ja mielikuvitus.

Avocadossa on hyviä rasvoja, ja kun täytteessä on mukana kylmäpuristettua rypsiöljyä, annoksesta saa päivän tarpeen pehmeitä rasvoja.

Tuorejuustotäytteiset avocadot

4 syöntikypsää avocadoa
½ sitruunan mehu
200 g mustapippurituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa maun mukaan
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja hiukan kuivattua rosmariinia)
mustapippuria myllystä
tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Halkaise avocadot, poista kivet ja pirskota avocadoille hieman sitruunamehua.

Sekoita täyte ja lusikoi sitä reilusti avocadoille.

Ripota päälle mustapippuria ja koristele avocadot tuoreilla yrteillä.

Pin It

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Rasvakeskustelun hälystä löytyy terveellisen syömisen malli

kategoriassa Ajankohtaista

Sota rasvasta tuskin loppuu, mutta sen hälystä löytyy jo terveellisen syömisen malli, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Karppaajien tulisi korvata hiilihydraatit kasviöljyillä

kategoriassa Ajankohtaista

Kovien rasvojen uusi suosio on nostanut viime vuosina suomalaisten kolesterolitasoja. Samalla kolesterolin haitat on kyseenalaistettu.…