header

Täytetty avocado pitää pintansa

avocadotTäytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä tämä herkullinen alkupala ja buffet-pöydän herkku on tullut takaisin.

Avocadot voi täyttää monilla eri täytteillä, rajana vain luovuus ja mielikuvitus.

Avocadossa on hyviä rasvoja, ja kun täytteessä on mukana kylmäpuristettua rypsiöljyä, annoksesta saa päivän tarpeen pehmeitä rasvoja.

Tuorejuustotäytteiset avocadot

4 syöntikypsää avocadoa
½ sitruunan mehu
200 g mustapippurituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa maun mukaan
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja hiukan kuivattua rosmariinia)
mustapippuria myllystä
tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Halkaise avocadot, poista kivet ja pirskota avocadoille hieman sitruunamehua.

Sekoita täyte ja lusikoi sitä reilusti avocadoille.

Ripota päälle mustapippuria ja koristele avocadot tuoreilla yrteillä.

Pin It

Kylmäpuristettu rypsiöljy tuli keittiöön jäädäkseen

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajien liiton tuore puheenjohtaja Minna Vanhala opettaa yläkoululaisille hyvää ravitsemusta, arjen rytmejä, talousosaamista, tunnetaitoja, kestävää…

Liikunta ja luonnon antimet

kategoriassa Blogi

SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksanen on uusi blogikirjoittajamme Luonnossa liikkuminen kuuluu olennaisena osana treenaamiseeni ja myös työhöni.…

Terveellistä ja ympäristöystävällistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

MTT:n uusi vertailu kertoo mitä syödä, jos haluaa ruuan olevan sekä terveellistä että ympäristöystävällistä. Tähän…