Itse teen usein kotona ruuan valmiiksi ja otan pakasterasiassa mukaan töihin. Etäpäivinäkin piristää, kun pitää kunnon lounastunnin ja kokkaa itse kevyen lounaan. Uudet ravitsemussuositukset suosittelevat syömään entistäkin enemmän kasviksia päivittäin, joten niitä kannattaa sisällyttää jokaiselle aterialle.
Kevään ja kesän koittaessa alkaa tehdä yhä enemmän mieli ruokaisia salaatteja. Tämä salaatti valmistuu helposti ja nopeasti, on kevyt ja herkullinen. Annoksen ulkonäkökin piristää ja on kauniin keväinen: hennon vihreää ja vaalean punertavaa.
Terveellisyyttä tuovat hyvät, pehmeät rasvat, joita on niin kylmäsavulohessa kuin kylmäpuristetussa Virgino-öljyssä. Tiesitkö, että kaksi ruokalusikallista Virginoa päivässä takaa elimistölle tärkeiden omega-3-rasvahappojen saannin?
Suolaa ei annokseen kannata lisätä, sillä sitä on kylmäsavukalassa riittämiin.
Ja silloin tällöin tämän salaatin kaverina maistuu kylmä Riesling tai Chenin blanc!
Kylmäsavulohi-kurkkusalaatti tilli-jogurttikastikkeella
(1 annos)
½ kerää vihreää salaattia
3 pientä tuoretta kurkkua tai ½ iso
50 g (noin ½ dl) kreikkalaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
pari tippaa Tabascoa maun mukaan
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
pari kierrosta mustapippuria myllystä
noin 75 g kylmäsavulohta, tai maun mukaan
Sekoita kastike jogurtista, öljystä ja mausteista.
Revi salaatti. Ota kurkusta juustohöylällä pitkiä suikaleita ja kääri ne rullalle. Paloittele kylmäsavulohi ja sekoita kaikki ainekset salaatiksi.