header

Marjakauden smoothie

Sain syntymäpäivälahjaksi tuliterän tehosekoittimen, ja olen sen jälkeen nauttinut aamiaiseksi erilaisia smoothie-variaatioita.

Niihin kun voi laittaa melkein mitä vain: hedelmiä, pakastemarjoja, säilykehedelmiä, maitoa, jugurttia, rahkaa, hedelmämehua, rypsiöljyä, leseitä, kookoshiutaleita, kaakaojauhetta, hunajaa, tuoreita yrttejä... maun mukaan ja niistä aineksista, mitä kaapista löytyy!

Mixerillä pähkinät ja mantelitkin menevät pieneksi smoothien joukkoon.

Nyt marjakauden ollessa parhaimmillaan kannattaa hyödyntää kotimaisten marjojen ravintoaineet monipuolisesti. Nehän ovat oikeaa suomalaista superruokaa, kylmäpuristetun rypsiöljyn ohella :)

Marjasmoothie neljälle
400 g kookosmaitoa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
2 dl luonnonjogurttia tai maitoa
2 dl tuoreita mustikoita tai vadelmia
1 rkl hunajaa tai intiaanisokeria
2 dl kauraleseitä

Kaada kaikki ainekset mixeriin, surauta smoothieksi ja nauti!

Pin It

Venäjällä panostetaan hyvinvointiin

kategoriassa Ajankohtaista

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä viedään nyt myös Venäjälle. Venäläinen kuluttaja on entistä kiinnostuneempi terveydestä ja hyvinvoinnista, kertoo…

Lisää rasvaa! - Hyviä, pehmeitä rasvoja ei koskaan kannata vältellä

kategoriassa Ajankohtaista

Viva-lehti (9/2011) muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa…

Kotitalous-lehti: kylmäpuristettu rypsiöljy pohjoismaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalous-lehdessä 1/2010 useat tutkijat ja asiantuntijat kertovat huipputrendikkäästä pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen superruoista; täysjyvärukiista ja…