header

Focacciaa vapunpäivän piknikille!

Vappuna aion ehdottomasti leipoa munkkien lisäksi italialaista focacciaa. Leipä on helppotekoinen ja tosi herkullinen, se maistuu kaikille. :)

Tykkään itse leipoessani käyttää tuoretta hiivaa jos mahdollista, mutta kuivahiiva sopii reseptiin yhtä hyvin.

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Liota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 20 minuuttia vedottomassa paikassa. Hyvä paikka taikinan kohottamiselle on mikroaaltouuni – uunia ei tietenkään käynnistetä, mutta kun mikron luukun laittaa kiinni, on paikka taatusti vedoton. :)

Taputtele taikina uunipellille, öljyllä voidellulle leivinpaperille noin sentin paksuiseksi levyksi. Sudi leivälle pullasudin kanssa reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Painele pintaan oliiveja. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista leipää 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pin It

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Kovan rasvan käyttö huolestuttaa asiantuntijoita – tilalle rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaislapset saavat liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ruokavaliostaan. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kova rasva onkin suurempi riski…