header

Focacciaa vapunpäivän piknikille!

Vappuna aion ehdottomasti leipoa munkkien lisäksi italialaista focacciaa. Leipä on helppotekoinen ja tosi herkullinen, se maistuu kaikille. :)

Tykkään itse leipoessani käyttää tuoretta hiivaa jos mahdollista, mutta kuivahiiva sopii reseptiin yhtä hyvin.

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Liota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 20 minuuttia vedottomassa paikassa. Hyvä paikka taikinan kohottamiselle on mikroaaltouuni – uunia ei tietenkään käynnistetä, mutta kun mikron luukun laittaa kiinni, on paikka taatusti vedoton. :)

Taputtele taikina uunipellille, öljyllä voidellulle leivinpaperille noin sentin paksuiseksi levyksi. Sudi leivälle pullasudin kanssa reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Painele pintaan oliiveja. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista leipää 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pin It

Rypsiöljy on superöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehden haastattelemat asiantuntijat pitävät suomalaista rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan huomattavasti oliiviöljyä parempana. "Rypsi on lähiruokaa, oliiviöljy on…

Kotona tai poissa

kategoriassa Blogi

Joulu katkaisi talven kisarupeaman vaikka kovin monesta päivästä ei ollut kyse. Jotenkin se vaan rauhoittaa…

Red velvet -kakku, makeaa mahan täydeltä

kategoriassa Blogi

Kesälomalla on aikaa laittaa ruokaa, leipoa ja testata uusia reseptejä! Ystäväni oli tulossa kylään, joten…