header

Focacciaa vapunpäivän piknikille!

Vappuna aion ehdottomasti leipoa munkkien lisäksi italialaista focacciaa. Leipä on helppotekoinen ja tosi herkullinen, se maistuu kaikille. :)

Tykkään itse leipoessani käyttää tuoretta hiivaa jos mahdollista, mutta kuivahiiva sopii reseptiin yhtä hyvin.

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Liota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 20 minuuttia vedottomassa paikassa. Hyvä paikka taikinan kohottamiselle on mikroaaltouuni – uunia ei tietenkään käynnistetä, mutta kun mikron luukun laittaa kiinni, on paikka taatusti vedoton. :)

Taputtele taikina uunipellille, öljyllä voidellulle leivinpaperille noin sentin paksuiseksi levyksi. Sudi leivälle pullasudin kanssa reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Painele pintaan oliiveja. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista leipää 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pin It

Pohjoismainen ruokavalio voi suojata kroonisilta sairauksilta

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksen mukaan pohjoismaisen, terveellisen ruokavalion noudattaminen vähentää selvästi tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa. Tulehdustila voi viitata kroonisiin…

E-vitamiini ehkäisee muistihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen tutkimuksen mukaan iäkkäillä, joilla on korkeammat seerumin E-vitamiinitasot, on vähemmän muistihäiriöitä kuin muilla. Tutkijoiden…

Virgino valloitti sydämen - Kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi

kategoriassa Ajankohtaista

– Kylmäpuristettua rypsiöljyä on löytynyt kaapista jo useamman vuoden ajan satunnaisesti. Mutta viime kesänä villiinnyin,…