header

Focacciaa vapunpäivän piknikille!

Vappuna aion ehdottomasti leipoa munkkien lisäksi italialaista focacciaa. Leipä on helppotekoinen ja tosi herkullinen, se maistuu kaikille. :)

Tykkään itse leipoessani käyttää tuoretta hiivaa jos mahdollista, mutta kuivahiiva sopii reseptiin yhtä hyvin.

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Liota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 20 minuuttia vedottomassa paikassa. Hyvä paikka taikinan kohottamiselle on mikroaaltouuni – uunia ei tietenkään käynnistetä, mutta kun mikron luukun laittaa kiinni, on paikka taatusti vedoton. :)

Taputtele taikina uunipellille, öljyllä voidellulle leivinpaperille noin sentin paksuiseksi levyksi. Sudi leivälle pullasudin kanssa reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Painele pintaan oliiveja. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista leipää 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pin It

Presidentti Niinistö vieraili Food From Finland -osastolla

kategoriassa Ajankohtaista

Vahvasti Venäjän markkinoille tähtäävä Virgino oli helmikuun puolivälissä, 11.-15.2. mukana Prodexpo-messuilla Moskovassa. Tiistaina 12.2. tasavallan…

Maassa maan tavalla

kategoriassa Blogi

Viime viikolla olin Ranskassa 2. CISM World Winter Gameseissa eli sotilaiden maailman kisoissa. Minut oli…

Rapeaa friteeraten

kategoriassa Ajankohtaista

Kuumassa rasvassa kypsentäminen tekee paistopinnasta rapsakan. Kun hallitsee uppopaistamisen niksit, rasvaa imeytyy ruokaan juuri sopivasti,…