header

Pekoniin käärityt parsat hollandaise-kastikkeella

parsaSen jälkeen kun ensimmäisen kerran valmistin parsat uunissa, en ole enää tehnyt niitä keittämällä. Niin helppoa ja kätevää se on, ja parsoista tulee juuri sopivan kypsiä ja rapeita.

Pekoni sopii erinomaisesti mihin vain – myös parsojen kanssa. Maukas kastike viimeistelee alkuruuan. Pekoniparsat sopivat myös lisukkeeksi esimerkiksi grilliruuille.

Vinkki: parsat voi kypsentää uunissa myös ilman pekonia.

Pekoniparsat ja hollandaise-kastike
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Kastike:
3 kananmunan keltuaista
100 g voita
½ dl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Leikkaa parsoista noin 1,5 senttiä kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsat noin puolivälistä alaspäin. Kiepauta viipale pekonia kahden tai kolmen parsan ympärille. Pane parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille hieman öljyä sekä ripota mustapippuria. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kypsennä parsoja uunin keskitasolla noin 10 min.

Pane keltuaiset sauvasekoittimelle sopivaan pitkänomaiseen astiaan ja surauttele niitä pari minuuttia. Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää ohuena nauhana keltuaisten joukkoon käyttäen samalla sauvasekoitinta. Lisää sitruunamehu ja pippuri samalla sekoittaen. Tarjoa heti.

Pin It

Rasvakeskustelun hälystä löytyy terveellisen syömisen malli

kategoriassa Ajankohtaista

Sota rasvasta tuskin loppuu, mutta sen hälystä löytyy jo terveellisen syömisen malli, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

kategoriassa Blogi

Perinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä,…

Gluteeniton tomaattipiirakka illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Kun yksi vieraista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, on helpointa tehdä gluteeniton piirakka koko porukalle. Gluteenittomat tuotteet…