header

Pekoniin käärityt parsat hollandaise-kastikkeella

parsaSen jälkeen kun ensimmäisen kerran valmistin parsat uunissa, en ole enää tehnyt niitä keittämällä. Niin helppoa ja kätevää se on, ja parsoista tulee juuri sopivan kypsiä ja rapeita.

Pekoni sopii erinomaisesti mihin vain – myös parsojen kanssa. Maukas kastike viimeistelee alkuruuan. Pekoniparsat sopivat myös lisukkeeksi esimerkiksi grilliruuille.

Vinkki: parsat voi kypsentää uunissa myös ilman pekonia.

Pekoniparsat ja hollandaise-kastike
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Kastike:
3 kananmunan keltuaista
100 g voita
½ dl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Leikkaa parsoista noin 1,5 senttiä kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsat noin puolivälistä alaspäin. Kiepauta viipale pekonia kahden tai kolmen parsan ympärille. Pane parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille hieman öljyä sekä ripota mustapippuria. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kypsennä parsoja uunin keskitasolla noin 10 min.

Pane keltuaiset sauvasekoittimelle sopivaan pitkänomaiseen astiaan ja surauttele niitä pari minuuttia. Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää ohuena nauhana keltuaisten joukkoon käyttäen samalla sauvasekoitinta. Lisää sitruunamehu ja pippuri samalla sekoittaen. Tarjoa heti.

Pin It

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kategoriassa Blogi

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa,…

Säännöllinen ruokarytmi ja hyvä rasva hoitavat aivoja

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija vannoo hyvien rasvojen nimeen ja kehottaa tarjoamaan aivoille polttoainetta säännöllisesti. Minna Huotilaista haastatteli Maaseudun…

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

kategoriassa Ajankohtaista

Kakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin! Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän…