header

Pekoniin käärityt parsat hollandaise-kastikkeella

parsaSen jälkeen kun ensimmäisen kerran valmistin parsat uunissa, en ole enää tehnyt niitä keittämällä. Niin helppoa ja kätevää se on, ja parsoista tulee juuri sopivan kypsiä ja rapeita.

Pekoni sopii erinomaisesti mihin vain – myös parsojen kanssa. Maukas kastike viimeistelee alkuruuan. Pekoniparsat sopivat myös lisukkeeksi esimerkiksi grilliruuille.

Vinkki: parsat voi kypsentää uunissa myös ilman pekonia.

Pekoniparsat ja hollandaise-kastike
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Kastike:
3 kananmunan keltuaista
100 g voita
½ dl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Leikkaa parsoista noin 1,5 senttiä kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsat noin puolivälistä alaspäin. Kiepauta viipale pekonia kahden tai kolmen parsan ympärille. Pane parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille hieman öljyä sekä ripota mustapippuria. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kypsennä parsoja uunin keskitasolla noin 10 min.

Pane keltuaiset sauvasekoittimelle sopivaan pitkänomaiseen astiaan ja surauttele niitä pari minuuttia. Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää ohuena nauhana keltuaisten joukkoon käyttäen samalla sauvasekoitinta. Lisää sitruunamehu ja pippuri samalla sekoittaen. Tarjoa heti.

Pin It

Virgino mukana kotitaloustunnilla Riihimäellä

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon toimitusjohtaja Perttu Korolainen vieraili kotitaloustunnilla Riihimäellä Pohjolanrinteen koulussa lokakuussa. Oppilaat kyselivät kiinnostuneina niin urheilijan…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Patrik Borg ohjaa intuitiiviseen syömiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg opastaa uutuuskirjassaan intuitiiviseen syömiseen sekä kuuntelemaan kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä. Päämääränä on…