header

Pekoniin käärityt parsat hollandaise-kastikkeella

parsaSen jälkeen kun ensimmäisen kerran valmistin parsat uunissa, en ole enää tehnyt niitä keittämällä. Niin helppoa ja kätevää se on, ja parsoista tulee juuri sopivan kypsiä ja rapeita.

Pekoni sopii erinomaisesti mihin vain – myös parsojen kanssa. Maukas kastike viimeistelee alkuruuan. Pekoniparsat sopivat myös lisukkeeksi esimerkiksi grilliruuille.

Vinkki: parsat voi kypsentää uunissa myös ilman pekonia.

Pekoniparsat ja hollandaise-kastike
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Kastike:
3 kananmunan keltuaista
100 g voita
½ dl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Leikkaa parsoista noin 1,5 senttiä kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsat noin puolivälistä alaspäin. Kiepauta viipale pekonia kahden tai kolmen parsan ympärille. Pane parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille hieman öljyä sekä ripota mustapippuria. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kypsennä parsoja uunin keskitasolla noin 10 min.

Pane keltuaiset sauvasekoittimelle sopivaan pitkänomaiseen astiaan ja surauttele niitä pari minuuttia. Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää ohuena nauhana keltuaisten joukkoon käyttäen samalla sauvasekoitinta. Lisää sitruunamehu ja pippuri samalla sekoittaen. Tarjoa heti.

Pin It

Rouva Kasvikselta kiinnostava kirjauutuus

kategoriassa Ajankohtaista

Syksyn odotettu kirjauutuus antaa innostavaa tietoa kasviksista ja niiden käytöstä herkullisella tavalla. Kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen…

Ulla Liukkosen pääsiäiseen kuuluu kevään valoa, herkkuja ja hiljentymistä

kategoriassa Ajankohtaista

Uunin lämmössä, rakkaudella syntyvät keittiömestari Ulla Liukkosen parhaat pääsiäisherkut: rypsiöljyssä, sitruunamehussa ja yrteissä marinoitu lammaspaisti…

Välipala auttaa jaksamaan - Säännöllinen ateriarytmi

kategoriassa Ajankohtaista

Maaseudun Tulevaisuudessa 19.8.2011 muistutettiin, että säännöllinen ateriarytmi tukee jaksamista koulussa, töissä ja vapaa-ajalla. Pääaterioiden välissä…