Kun ruokaa kerran pitää laittaa, niin miksei samantien valmistaisi herkullista ruokaa!
Portugalilainen kalakeitto on helppo, kevyt ja maukas: kirkas mausteinen liemi, kalaa ja paljon kasviksia.
Portugal on Atlantin rannikolla ja siellä syödään paljon turskaa, jota Suomessakin saa isommista kaupoista. Mutta jos olet lähikaupan ruokatarjonnan varassa, yhtä hyvin käyvät pakastetut lohi- tai seitikuutiot. Mausteita voi vaihdella maun mukaan tai laittaa, mitä kaapeista löytyy!
1,5 l vettä
3 isoa perunaa
1 iso porkkana
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 oranssi paprika
2 isoa herkkusientä
300 g perattua ja kuutioitua kalaa
2 rkl tomaattipyreetä
muutama kierros mustapippuria tai viispippuria myllystä
1,5 tl merisuolaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl hunajaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
Kuori perunat, porkkana ja sipuli ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Kiehauta vesi ja lisää kasvikset, keitä noin 15 min. Lisää kala sekä lohkoiksi leikatut herkkusienet ja paprika. Kuumenna ja keitä viitisen minuuttia. Tarkista perunan ja porkkanan kypsyys. Jos kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää mausteet, öljy ja viini. Kuumenna ja tarkista maku.