header

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

pho keittoVietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia.

Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon tuoreita mausteita ja kasviksia.

Kevyt keitto lämmittää viileillä kevätsäillä arki-iltana, mutta sopii hyvin tarjottavaksi myös vaikka vappupirskeissä!

Ainekset:
2 tähtianista
2 neilikkaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1,5 kasvislientä
4 cm:n pala inkivääriä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl itämaista kalakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
2 tl ruskeaa sokeria
300 g naudan ulkofileetä
200 g riisi- tai vehnänuudeleita
2 kevätsipulia
tuoretta korianteria ja minttua
tuoreita ituja
1 tuore chili
1 limen mehu

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Freesaa kasviksia hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää ja kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi ja sherry. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Mausta liemi lopuksi limen mehulla.

Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleet nopeasti paistinpannulla pienessä öljytilkassa ja mausta suolalla.

Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja yrttejä. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja tarjoa heti.

Pin It

Ruokapakki mukaan reissuun

kategoriassa Blogi

Viime kirjoituksen jälkeen on tullut reissattua ihan urakalla. Vuoden alussa kävi kutsu ampumahiihdon maailman cupin…

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…

Pehmeä rasva tekee hyvää

kategoriassa Ajankohtaista

Rasva on meille välttämätöntä – kunhan se on oikeanlaista ja määrä on sopiva. Rasvaa tarvitaan…