header

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

pho keittoVietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia.

Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon tuoreita mausteita ja kasviksia.

Kevyt keitto lämmittää viileillä kevätsäillä arki-iltana, mutta sopii hyvin tarjottavaksi myös vaikka vappupirskeissä!

Ainekset:
2 tähtianista
2 neilikkaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1,5 kasvislientä
4 cm:n pala inkivääriä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl itämaista kalakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
2 tl ruskeaa sokeria
300 g naudan ulkofileetä
200 g riisi- tai vehnänuudeleita
2 kevätsipulia
tuoretta korianteria ja minttua
tuoreita ituja
1 tuore chili
1 limen mehu

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Freesaa kasviksia hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää ja kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi ja sherry. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Mausta liemi lopuksi limen mehulla.

Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleet nopeasti paistinpannulla pienessä öljytilkassa ja mausta suolalla.

Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja yrttejä. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja tarjoa heti.

Pin It

Pellillinen pizzaa erilaisilla täytteillä

kategoriassa Blogi

Kun olin lapsi, äitini valmisti usein ison pizzan uunipellillä. Kotitekoinen pizza iltapalana tuntui aina juhlahetkeltä,…

Perunaa ja savukalaa omasta maasta ja vesistä

kategoriassa Blogi

Suomalainen, luomu ja lähiruoka on entistä trendikkäämpää ja myös ekologisempaa. Kun ruoka tulee läheltä, kuljetusmatkat…

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

kategoriassa Blogi

Kun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa. Suomalainen poronliha on ekologinen…