header

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

pho keittoVietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia.

Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon tuoreita mausteita ja kasviksia.

Kevyt keitto lämmittää viileillä kevätsäillä arki-iltana, mutta sopii hyvin tarjottavaksi myös vaikka vappupirskeissä!

Ainekset:
2 tähtianista
2 neilikkaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1,5 kasvislientä
4 cm:n pala inkivääriä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl itämaista kalakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
2 tl ruskeaa sokeria
300 g naudan ulkofileetä
200 g riisi- tai vehnänuudeleita
2 kevätsipulia
tuoretta korianteria ja minttua
tuoreita ituja
1 tuore chili
1 limen mehu

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Freesaa kasviksia hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää ja kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi ja sherry. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Mausta liemi lopuksi limen mehulla.

Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleet nopeasti paistinpannulla pienessä öljytilkassa ja mausta suolalla.

Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja yrttejä. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja tarjoa heti.

Pin It

Virgino kotitalousopettajien koulutuspäivässä

kategoriassa Ajankohtaista

Virgino esittäytyi Kotitalousopettajien liiton koulutuspäivässä Riihimäellä 12.11.2012. Lauantain aikana Pohjolanrinteen koululla satakunta aktiivista kotitalousopettajaa sai…

Rapeaa friteeraten

kategoriassa Ajankohtaista

Kuumassa rasvassa kypsentäminen tekee paistopinnasta rapsakan. Kun hallitsee uppopaistamisen niksit, rasvaa imeytyy ruokaan juuri sopivasti,…

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

kategoriassa Blogi

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja…