header

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

alkupalarullatKun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä rieskarullia, jotka leikataan paloiksi.

Suomi 100 -juhlavuoden hengessä raaka-aineet ovat suomalaisia ja inspiraatio Lapin-reissuilta. Nämä alkupalat ovat helppotekoisia, näyttäviä ja sopivat hienompaankin tilaisuuteen.

1 pkt isoja ohuita Lapin rieskoja

Poroalkupalat:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
mustapippuria
200 g kylmäsavuporoa viipaleina
tuoretta persiljaa

Lohialkupalat:
200 g mustapippuri-tillituorejuustoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ rkl sitruunamehua
200 g graavilohta viipaleina
tuoretta tilliä

Jaa rieskapakkaus puoliksi. Sekoita poroalkupaloja varten maustamaton tuorejuusto, Rosmariiniöljy ja ripaus mustapippuria tahnaksi. Levitä seos rieskalle, päällystä kylmäsavuporoviipaleilla ja ripota päälle silputtua persiljaa. Kääri rullalle ja leikkaa 1–2 sentin paloiksi.

Sekoita mustapippuri-tillituorejuusto, sitruunamehu ja öljy tahnaksi. Valmista lohialkupalat samaan tapaan kuin poroalkupalat.

Vinkki! Jos alkupalat joutuvat odottamaan jonkin aikaa, peitä tarjoiluvati foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin.

Pin It

Kaikki kasvikset käyvät grilliin

kategoriassa Blogi

Lihan, broilerin ja kalan lisäksi moni on grillannut tomaatteja, herkkusieniä ja kasvisvartaita. Viime aikoina grillaus…

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…

Ruokavalinnoilla suuri merkitys sairaudesta toipumiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Koronavirustartunnan saaneiden kuten muidenkin sairastuneiden on tärkeä huolehtia riittävästä ravinnon ja nesteen saannista sairastamisen aikanakin,…