header

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

alkupalarullatKun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä rieskarullia, jotka leikataan paloiksi.

Suomi 100 -juhlavuoden hengessä raaka-aineet ovat suomalaisia ja inspiraatio Lapin-reissuilta. Nämä alkupalat ovat helppotekoisia, näyttäviä ja sopivat hienompaankin tilaisuuteen.

1 pkt isoja ohuita Lapin rieskoja

Poroalkupalat:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
mustapippuria
200 g kylmäsavuporoa viipaleina
tuoretta persiljaa

Lohialkupalat:
200 g mustapippuri-tillituorejuustoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ rkl sitruunamehua
200 g graavilohta viipaleina
tuoretta tilliä

Jaa rieskapakkaus puoliksi. Sekoita poroalkupaloja varten maustamaton tuorejuusto, Rosmariiniöljy ja ripaus mustapippuria tahnaksi. Levitä seos rieskalle, päällystä kylmäsavuporoviipaleilla ja ripota päälle silputtua persiljaa. Kääri rullalle ja leikkaa 1–2 sentin paloiksi.

Sekoita mustapippuri-tillituorejuusto, sitruunamehu ja öljy tahnaksi. Valmista lohialkupalat samaan tapaan kuin poroalkupalat.

Vinkki! Jos alkupalat joutuvat odottamaan jonkin aikaa, peitä tarjoiluvati foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin.

Pin It

Hengähdystauko

kategoriassa Blogi

Treenatessa ulkona tuntuu ihan syyskuulta, mutta vilkaisemalla kalenteriin siellä lukeekin joulukuu. Pari talvea sitten oli…

Parasta pikkujoulunaposteltavaa – briejuustotortut viikunahillon kera

kategoriassa Blogi

Joulutorttutaikinasta voi tehdä paljon muutakin kuin perinteisiä luumutorttuja. Oma suosikkini on ollut omenamarmeladi luumuhillon sijaan,…

Rypsiöljyllä saattaa olla vaikutusta Alzheimerin taudin ehkäisemisessä

kategoriassa Ajankohtaista

Ravinto näyttää olevan merkittävä tekijä Alzheimerin taudin ehkäisemisessä. Pfizer Oy:n julkaiseman artikkelin mukaan rypsiöljyllä, kalarasvoilla…