header

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

alkupalarullatKun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä rieskarullia, jotka leikataan paloiksi.

Suomi 100 -juhlavuoden hengessä raaka-aineet ovat suomalaisia ja inspiraatio Lapin-reissuilta. Nämä alkupalat ovat helppotekoisia, näyttäviä ja sopivat hienompaankin tilaisuuteen.

1 pkt isoja ohuita Lapin rieskoja

Poroalkupalat:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
mustapippuria
200 g kylmäsavuporoa viipaleina
tuoretta persiljaa

Lohialkupalat:
200 g mustapippuri-tillituorejuustoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ rkl sitruunamehua
200 g graavilohta viipaleina
tuoretta tilliä

Jaa rieskapakkaus puoliksi. Sekoita poroalkupaloja varten maustamaton tuorejuusto, Rosmariiniöljy ja ripaus mustapippuria tahnaksi. Levitä seos rieskalle, päällystä kylmäsavuporoviipaleilla ja ripota päälle silputtua persiljaa. Kääri rullalle ja leikkaa 1–2 sentin paloiksi.

Sekoita mustapippuri-tillituorejuusto, sitruunamehu ja öljy tahnaksi. Valmista lohialkupalat samaan tapaan kuin poroalkupalat.

Vinkki! Jos alkupalat joutuvat odottamaan jonkin aikaa, peitä tarjoiluvati foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin.

Pin It

Pehmeä rasva tekee hyvää

kategoriassa Ajankohtaista

Rasva on meille välttämätöntä – kunhan se on oikeanlaista ja määrä on sopiva. Rasvaa tarvitaan…

Ulkona tuoksuu kevät

kategoriassa Blogi

Lumet sulaa huimaa vauhtia ja kesä tekee tuloaan. Jälleen kerran kausi meni todella nopeasti, mutta…

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

kategoriassa Blogi

Kun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä…