header

Sadonkorjuuajan kasvisruokaa – mehevä punajuurikiusaus

punajuurikiusausKotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja niistä saa edullista, herkullista ruokaa.

Punajuurikiusaus sopii myös vieraille tarjottavaksi, ja sitä voi tehdä kerralla monen päivän tarpeisiin.

Vegaanisen ruuasta saa, kun käyttää kerman sijaan kasvipohjaista kermaa, esimerkiksi soija-, manteli- tai kaurakermaa ja jättää Aura-juuston pois (tällöin ruokaan pitää lisätä suolaa). Ruuan kanssa sopii maito, kotikalja tai vaikka olut sekä tuore ruisleipä voin kera.

Punajuurikiusaus
5 keitettyä punajuurta
5 isoa perunaa
noin 150 g Aura-juustomurua
3 - 4 dl kuohukermaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
silputtua tuoretta persiljaa

Leikkaa keitetyt punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat.

Levitä suikaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan, sirottele mausteeksi mustapippuria ja kuorittua, silputtua valkoispulia. Ripottele päälle Aura-juusto.

Sekoita loput öljystä kermaan ja valuta nesteeksi kermaa sen verran, että ainekset melkein peittyvät.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, tarkista perunoiden kypsyys. Ripota pinnalle tuoretta persiljaa.

Pin It

Öljy on makuasia

kategoriassa Ajankohtaista

Kasviöljyt ovat maultaan ja terveysvaikutuksiltaan keittiön hyviksiä - joukossa on vain yksi kovis. Käyttötarkoitus ratkaisee,…

Bataatti-jauhelihapaistos maistuu lapsillekin

kategoriassa Blogi

Bataatti, englanniksi sweet potato, ei nimestään huolimatta ole perunan sukulainen, mutta käyttäytyy ruuanlaitossa jauhoisen perunan…

Sienillä täytetyt paprikat ovat satokauden ruokaa parhaimmillaan

kategoriassa Blogi

1980-luvulla suositut täytetyt paprikat ovat tulleet takaisin! Syksyllä tehdään herkullisia sienillä täytettyjä paprikoita, jotka sopivat…