header

Sadonkorjuuajan kasvisruokaa – mehevä punajuurikiusaus

punajuurikiusausKotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja niistä saa edullista, herkullista ruokaa.

Punajuurikiusaus sopii myös vieraille tarjottavaksi, ja sitä voi tehdä kerralla monen päivän tarpeisiin.

Vegaanisen ruuasta saa, kun käyttää kerman sijaan kasvipohjaista kermaa, esimerkiksi soija-, manteli- tai kaurakermaa ja jättää Aura-juuston pois (tällöin ruokaan pitää lisätä suolaa). Ruuan kanssa sopii maito, kotikalja tai vaikka olut sekä tuore ruisleipä voin kera.

Punajuurikiusaus
5 keitettyä punajuurta
5 isoa perunaa
noin 150 g Aura-juustomurua
3 - 4 dl kuohukermaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
silputtua tuoretta persiljaa

Leikkaa keitetyt punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat.

Levitä suikaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan, sirottele mausteeksi mustapippuria ja kuorittua, silputtua valkoispulia. Ripottele päälle Aura-juusto.

Sekoita loput öljystä kermaan ja valuta nesteeksi kermaa sen verran, että ainekset melkein peittyvät.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, tarkista perunoiden kypsyys. Ripota pinnalle tuoretta persiljaa.

Pin It

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

kategoriassa Ajankohtaista

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan…

Nopea munakas on arjen pelastus

kategoriassa Blogi

Kun tulen kotiin nälkäisenä ja väsyneenä, ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ratkaisu on usein munakas. Se…

Hyvän elämän eväät: jalkapalloa, matkustelua ja ruuanlaittoa

kategoriassa Ajankohtaista

TPS jalkapallon tiedottaja Heikki Möttönen on intohimoinen penkkiurheilun harrastaja. Miehen muita kiinnostuksen kohteita ovat matkailu…