header

Sadonkorjuuajan kasvisruokaa – mehevä punajuurikiusaus

punajuurikiusausKotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja niistä saa edullista, herkullista ruokaa.

Punajuurikiusaus sopii myös vieraille tarjottavaksi, ja sitä voi tehdä kerralla monen päivän tarpeisiin.

Vegaanisen ruuasta saa, kun käyttää kerman sijaan kasvipohjaista kermaa, esimerkiksi soija-, manteli- tai kaurakermaa ja jättää Aura-juuston pois (tällöin ruokaan pitää lisätä suolaa). Ruuan kanssa sopii maito, kotikalja tai vaikka olut sekä tuore ruisleipä voin kera.

Punajuurikiusaus
5 keitettyä punajuurta
5 isoa perunaa
noin 150 g Aura-juustomurua
3 - 4 dl kuohukermaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
silputtua tuoretta persiljaa

Leikkaa keitetyt punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat.

Levitä suikaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan, sirottele mausteeksi mustapippuria ja kuorittua, silputtua valkoispulia. Ripottele päälle Aura-juusto.

Sekoita loput öljystä kermaan ja valuta nesteeksi kermaa sen verran, että ainekset melkein peittyvät.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, tarkista perunoiden kypsyys. Ripota pinnalle tuoretta persiljaa.

Pin It

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Bergvikin kartanossa tarjotaan perinteistä suomalaista kotiruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Bergvikin kartano ja toimintakeskus sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Salossa Hirsijärven rannalla. Tilan omistaa Bergvikin Säätiö, ja…