header

Lämpimät sienileivät – herkkuja vaikka muutamasta sienestä!

Blogi tattileipaSyksyn sienisato on erinomainen, ja nyt alkaa kantarellien ohella maasta putkahtaa mm. herkkutatteja. Vaikka löytäisit vain muutaman hyvän sienen, niistäkin voi valmistaa herkkuja iltapalalle tai aterian alkuruuaksi.

Kymmenvuotias Kalle-poikani on hyvin innokas sienestäjä, ja viimeksi mukaan tarttui muutama herkkutatti metsäretkeltä. Tein niistä lauantai-illaksi lämpimiä leipiä, joita nautimme minä vaalean oluen ja Kalle vissyn kanssa :)

Lämpimät herkkutattileivät
2 – 3 dl puhdistettuja, paloiteltuja sieniä
1 pieni sipuli
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 viipaletta kaurapaahtoleipää
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl hienoa merisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl mozzarella-juustoraastetta
tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai persiljaa

Kuori ja silppua sipuli. Pilko sienet. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla muutama minuutti. Laita leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle, sivele niille sinappia ja jaa sieni-sipuliseos leiville. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripota päälle juustoraaste.

Paista uunissa 250 asteessa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Ripota koristeeksi silputtuja tuoreita yrttejä.

Pin It

DASH-dieetti lähes puolittaa sydänsairausriskin – näin koostat päivän ateriat

kategoriassa Ajankohtaista

DASH-ruokavalion on todettu laskevan verenpainetta tehokkaasti. Tutkimuksen mukaan se voi miltei puolittaa riskin sairastua sydämen…

WHO:lta suositukset muistisairauksien ehkäisyyn – syö hyvin ja liiku

kategoriassa Ajankohtaista

WHO on ensimmäistä kertaa julkaissut suositukset muistisairauksien ehkäisyyn. Noin joka kolmas Alzheimerin tautitapaus olisi ehkäistävissä…

Punajuurilaatikko on upean värinen ja herkullinen lisä joulupöytään

kategoriassa Blogi

Punajuurilaatikko on tullut vahvasti perinteisempien joululaatikoiden rinnalle, eikä ihme. Punajuurten upea joulunpunainen väri ja herkullinen…