header

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

bataatti hampurilainen1Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla.

Ruoka-annokset ovat todella kivan näköisiä, bataattihampurilaisia on mukava tarjota myös vieraille. Ja kesällä hampurilaispihvit sekä bataattiviipaleet voi totta kai valmistaa uunin sijaan grillissä!

Tähän ruokalajiin sopivat maun mukaan kaikki Virginon mausteöljyt: Chili, Rosmariini ja Valkosipuli.

1 iso bataatti
800 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä tai muuta mausteöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
vihreää salaattia
pari pihvitomaattia

Kuori bataatti ja viipaloi paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan. Valuta niille hieman Virgino Valkosipuliöljyä ja sirota kevyesti suolaa ja pippuria. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia.

Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä ja paista pannulla kypsiksi Valkosipuliöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Kuori ja silppua sipuli. Hauduta hetki kattilassa tilkassa Valkosipuliöljyä. Lisää tomaattimurska ja keitä kasaan niin että saat hampurilaisille kastikkeen.

Viipaloi tomaatit. Kokoa hampurilaiset ja tarjoa heti: bataattiviipale, salaatinlehtiä, pihvi, tomaattiviipale sekä kastiketta, kanneksi bataattiviipale.

Pin It

Fetasalaatti tuo kevään ruokapöytään

kategoriassa Blogi

Perinteinen fetajuustosalaatti pitää pintansa. Se on erinomainen lisuke monelle ruualle, esimerkiksi grillatulle lihalle tai broilerille…

Miksi rypsiöljy on hyvä valinta?

kategoriassa Ajankohtaista

Sydänliiton hyvinvoinnin ja sydänterveyden verkkopalvelussa, Sydan.fi-sivustolla pohditaan kumpi on parempi valinta, rypsiöljy vai oliiviöljy.

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kategoriassa Blogi

Joskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras. Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta…