header

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

bataatti hampurilainen1Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla.

Ruoka-annokset ovat todella kivan näköisiä, bataattihampurilaisia on mukava tarjota myös vieraille. Ja kesällä hampurilaispihvit sekä bataattiviipaleet voi totta kai valmistaa uunin sijaan grillissä!

Tähän ruokalajiin sopivat maun mukaan kaikki Virginon mausteöljyt: Chili, Rosmariini ja Valkosipuli.

1 iso bataatti
800 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä tai muuta mausteöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
vihreää salaattia
pari pihvitomaattia

Kuori bataatti ja viipaloi paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan. Valuta niille hieman Virgino Valkosipuliöljyä ja sirota kevyesti suolaa ja pippuria. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia.

Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä ja paista pannulla kypsiksi Valkosipuliöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Kuori ja silppua sipuli. Hauduta hetki kattilassa tilkassa Valkosipuliöljyä. Lisää tomaattimurska ja keitä kasaan niin että saat hampurilaisille kastikkeen.

Viipaloi tomaatit. Kokoa hampurilaiset ja tarjoa heti: bataattiviipale, salaatinlehtiä, pihvi, tomaattiviipale sekä kastiketta, kanneksi bataattiviipale.

Pin It

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…

Terästetty puuro

kategoriassa Blogi

Syksyn tultua palataan arkeen, kouluun ja töiden pariin. Kunnollinen mutta helposti valmistuva aamiainen auttaa pitkälle…

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni…