header

Mustikka-rahkakääretorttu

mustikka rahkakaaretorttuTänä kesänä mustikoita on löytynyt todella paljon, ja satokausi jatkuu. Tuoreista, itse kerätyistä marjoista saa ihania leivonnaisia ja jälkiruokia.

Parhaiten vitamiinit säilyvät sellaisissa kakuissa ja leivonnaisissa, joissa marjoja ei kypsennetä.

Rahka tuo kääretortun täytteeseen ja päällysteeseen raikkautta, ja kylmäpuristetun rypsiöljyn miedon pähkinäinen maku sopii rahkaan hyvin.

Vinkki! Myöhemmin syksyllä saman kakun voi tehdä puolukoista.

Kääretorttu:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällyste:

3 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
2 dl mustikkahilloa tai -marmeladia

Päälle:
mustikoita, tuoretta minttua

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan varovasti nostellen, niin että taikinasta tulee tasainen ja sileä. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6–7 minuuttia. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Sekoita hyvin rahka, sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja nostele rahkan joukkoon. Lisää lopuksi mustikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle mustikkahillo ja osa kerma-rahkaseoksesta. Kääri torttu rullalle, nosta tarjoiluvadille ja päällystä kerma-rahkaseoksella. Koristele mustikoilla ja mintun lehdillä.

Pin It

Lisää hyvää rasvaa ja laihdu! - Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia

kategoriassa Ajankohtaista

Moni laihduttaja on tottunut välttelemään rasvaa, koska se sisältää paljon energiaa. Hyviin tuloksiin voi kuitenkin…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Vaihtelua lisukkeisiin – palsternakkagratiini paistetun lohen kera

kategoriassa Blogi

Kevättalven parhaat arkiateriat syntyvät kalasta ja suomalaisista juureksista. Perunoiden ja uunijuuresten lisäksi on kiva valmistaa…