header

Mustikka-rahkakääretorttu

mustikka rahkakaaretorttuTänä kesänä mustikoita on löytynyt todella paljon, ja satokausi jatkuu. Tuoreista, itse kerätyistä marjoista saa ihania leivonnaisia ja jälkiruokia.

Parhaiten vitamiinit säilyvät sellaisissa kakuissa ja leivonnaisissa, joissa marjoja ei kypsennetä.

Rahka tuo kääretortun täytteeseen ja päällysteeseen raikkautta, ja kylmäpuristetun rypsiöljyn miedon pähkinäinen maku sopii rahkaan hyvin.

Vinkki! Myöhemmin syksyllä saman kakun voi tehdä puolukoista.

Kääretorttu:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällyste:

3 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
2 dl mustikkahilloa tai -marmeladia

Päälle:
mustikoita, tuoretta minttua

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan varovasti nostellen, niin että taikinasta tulee tasainen ja sileä. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6–7 minuuttia. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Sekoita hyvin rahka, sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja nostele rahkan joukkoon. Lisää lopuksi mustikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle mustikkahillo ja osa kerma-rahkaseoksesta. Kääri torttu rullalle, nosta tarjoiluvadille ja päällystä kerma-rahkaseoksella. Koristele mustikoilla ja mintun lehdillä.

Pin It

Suomalaisella ruualla on tarina

kategoriassa Ajankohtaista

Mari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu. ”Ostan kotiinkin…

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Rapeaakin rapeampaa

kategoriassa Blogi

Työni puolesta käänsin ruotsista suomeksi leivontaa käsittelevän lehtiartikkelin. Ruotsalaisten maku on hiukan erilainen kuin suomalaisten:…