header

Mitkä ruoka-aineet ovat oikeasti terveellisiä?

pahkinatOnko hunaja oikeasti terveellistä? Entä pähkinät tai kookosöljy?

Ravitsemuksen asiantuntijat, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ja erityisasiantuntija Heli Reinivuo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta arvioivat kuusi tuttua ruoka-ainetta.

Aiheesta kirjoitti Helsingin Sanomat.

Asiantuntijat muistuttavat, että terveellinen ruokavalio on kokonaisuus. ”Jos jotain ruoka-ainetta käyttää harvoin, se on mahdotonta luokitella terveelliseksi tai epäterveelliseksi”, huomauttaa Fogelholm.

”Tieteelliset tutkimukset eivät ole löytäneet kookosöljystä mitään erityisen hyvää”, sanoo Fogelholm. Kookosöljyssä ei ole juuri lainkaan hyviä tyydyttymättömiä rasvoja. Ruuanlaitossa tulisi asiantuntijoiden mukaan suosia sellaisia kasviöljyjä, joissa on pääosin tyydyttymättömiä rasvoja. Rypsiöljyä ei siis kannata vaihtaa kookosöljyyn.

Haastatellut asiantuntijat arvioivat myös hunajan, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien, tumman suklaan ja banaanin terveellisyyttä.

Lue HS:n artikkeli tästä >>

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

kategoriassa Blogi

Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa. Tässä ateriassa on runsaasti…

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

kategoriassa Blogi

Kauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle. Virginon makuöljyt…